Grote kans dat we er allemaal van dromen: een interieur dat zo licht mogelijk is qua look. Dit zorgt nu eenmaal voor een frisser gevoel in huis. Maar niet iedereen heeft zin, tijd of budget om een grote verbouwing in gang te zetten voor meer licht in huis – wat betreft de toevoeging van ramen. Gelukkig is dat ook geen vereiste voorwaarde! Andere manieren voor een lichter interieur? Lees snel verder en ontdek onze tips en tricks!

De muur

De wand in je woning vult een groot deel van de ruimte. Tel daar maar eens bij op dat je er een groot gedeelte van de tijd tegenaan kijkt. Des te meer reden dus om te gaan voor een muur die licht van kleur is. Daarmee zit je simpelweg altijd goed!

Wit is hierbij uiteraard de tint die de meest logische keus vormt. Deze kleur past in ieder interieur; en alle meubelstukken en andere items in de kamers gaan ermee samen. Maar er zijn ook andere lichtkleurige tinten – die toch net wat meer karakter toevoegen. Denk aan zand of beige. Perfecte tinten voor die muur!
Licht in je interieur: de lichte muur doet wonderen

De vloer

Een ander groot oppervlakte in je huis waar je oog met regelmaat op valt? Dat is natuurlijk de vloer! Toch geldt er bij dit onderdeel in je woning een belangrijk verschil: de vloer wordt veelal niet in een lichte kleur gemaakt. Ga maar eens na: donkerdere tinten als bruin of grijs zijn een stuk gebruikelijker.

Dat draagt echter niet bij aan een lichter interieur. Daarvoor is het toch echt de bedoeling om met een lik verf over het hout heen te gaan, nieuwe tegels aan te brengen of een nieuw tapijt neer te leggen. In een kleur als wit of crème! Geloof ons maar: dat zorgt voor een totaal vernieuwde look in je woning. Een veel frisser gezicht! En zeker als het gaat om een houten vloer is het een prachtige upgrade van je interieur – helemaal Pinterest proof.
Ga voor een witkleurige vloer: een lichter interieur

Minder meubelstukken

Het kiezen voor een lichter interieur draait niet alleen om de kleuren die je in je woning verwerkt. Ook de meubelstukken spelen een belangrijke rol. En dan hebben we het hierbij niet over de tint van de meubelstukken – al werkt het daarbij uiteraard goed om voor lichtkleurige varianten te gaan, zoals je hierboven inmiddels hebt geleerd.

Ook het aantal meubelstukken in een ruimte telt mee. Hoe voller het er namelijk staat, hoe minder licht de ruimte overkomt. De items veroorzaken immers schaduwen in de kamer – en dat komt niet ten goede aan de ruimtelijkheid. Probeer dus te minimaliseren in je woning als je wilt gaan voor een lichter interieur. Alleen de essentials in de ruimte!
Minimaliseren en minder meubelstukken in huis voor een frisser gevoel

De gordijnen

Hoewel we er vaak helemaal niet bij stilstaan, zijn de gordijnen die je nu bij je raam hebt hangen van invloed op de toevoer van licht in het interieur. Zelfs als je gordijnen voor de ramen hebt hangen van een lichtkleurige of dunne stof – nog altijd draagt dit hieraan bij.

Hoe dat zit? Het licht dat door het raam naar binnen komt, kan het best zo min mogelijk worden beïnvloed. Die gordijnen die overdag naar de zijkant van de ramen geschoven zijn, halen daar nog immer een strook licht weg uit de ruimte. En dat is maar wat zonde! Je kunt dan ook het beste gaan voor varianten die op geen enkele manier voor je raam hangen. Denk aan het rolgordijn. Bevorderlijk voor meer licht in huis! En dat is natuurlijk wel zo prettig voor je leefsituatie.
Een lichter interieur zonder de toevoeging van ramen: tips en tricks

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply