Een lounge tuin is iets waar veel mensen van dromen. Meestal worden deze dromen echter niet uitgevoerd, omdat er allemaal bezwaren zijn. De tuin is te klein, het inrichten is te duur of mensen weten gewoon niet waar ze moeten beginnen. Toch zijn deze bezwaren allemaal vrij gemakkelijk op te lossen. De eerste regel van het inrichten van een lounge tuin: een tuin is nooit te klein, het inrichten kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt en als je niet weet waar je moet beginnen, vind je hier vijf praktische adviezen die je op weg helpen naar jouw droomtuin!

1. Maak een plattegrond

Voor het inrichten van een mooie lounge tuin, is het handig om met een plan te beginnen. Als een kip zonder kop de tuin overhoop gooien is vaak duurder dan je denkt en vaak valt het resultaat toch een beetje tegen. Daarom begin je met het maken van een plattegrond van je tuin. Vervolgens bedenk je welke aanpassingen er nodig zijn om er een mooie lounge tuin van te maken. Teken alles hierop uit, inclusief terras, meubels en verlichting! Bij voorkeur maak je ook alvast een schatting van de kosten, zodat je goed beslagen ten ijs komt als je daadwerkelijk begint aan het uitvoeren van je plannen.

2. Terras in de lounge tuin?

Een lounge tuin beschikt in het ideale geval over een terras waar je lekker kunt relaxen. Overigens hoeft dit terras niet heel erg groot te zijn: heb je een kleine tuin, dan kan daar prima een klein terras in. Denk ook aan de mogelijkheid voor een veranda, een serre of een andere optie als je weinig ruimte hebt in je tuin. Heb je geen geld beschikbaar voor een mooi terras, of heb je er geen ruimte voor? Ook een grasveld is prima geschikt om op te relaxen!

terras lounge tuin

bron: www.designingcity.com

3. Beplanting en omgeving

Heb je je terras ingetekend, dan begin je met het bedenken welke planten je waar wilt hebben. Dit is minstens net zo belangrijk als het aanleggen van het terras, want een lounge tuin is alleen mooi als je ook iets hebt om van te genieten. Ook dingen als een waterval, fonteintje of mooie decoraties vallen hieronder. Ook hier geldt dat niet alles groot of duur hoeft te zijn: een kleine betegelde tuin met wat mooie schutting decoraties kan ook al een mooie relaxte plaats opleveren. Ook het toepassen van verticaal tuinieren kan jouw tuin omtoveren in een heerlijke plaats om te ontspannen.

4. Lichtplan maken

Wil je optimaal kunnen genieten van je lounge tuin, dan moet je ook denken aan de verlichting. Je kunt wat spelen met lichtbolletjes en kleine lampjes, maar het is (vooral in een wat grotere tuin) van belang een goed lichtplan op te stellen. Denk na over de plaats van de lampen en ook welk type verlichting je wilt. Voor het verlichten van je waterval gebruik je bijvoorbeeld vaak andere verlichting dan voor het verlichten van je terras.

5. Lounge meubels

Een lounge tuin inrichten kan alleen als je er ook echte lounge meubels in zet. Gewone tuinstoelen zijn niet erg relax, dus moet je verder gaan kijken. Denk vooral na over het aantal personen en de stijl die je wilt hebben. Een mooie lounge set kan geschikt zijn voor als je gasten krijgt, maar regel voor jezelf een luxe ligbed of hangmat. Je bent tenslotte ook weleens in je eentje en dan is het heerlijk om onderuit gezakt te kunnen genieten van de zon en een goed boek (of een flauw tijdschrift). Bedenk waar jij jezelf het meest ontspannen bij voelt.

Heerlijk ligbed voor in de tuin

Bron: www.expatspatio.com

Als het goed is heb je nu een goed overzicht van wat je te doen staat. Je hebt een plattegrond, waarop je hebt aangegeven wat je allemaal waar wilt hebben. Het enige wat je nu nog te doen staat is het berekenen van de kosten. Bedenk van tevoren dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt! Je hoeft niet perse een grote, luxe terras aan te laten leggen of een gigantische waterval te installeren. Ook de lounge meubels kun je net zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Heb je alle adviezen opgevolgd? Dan staat er niets meer tussen jou en je ideale lounge tuin

Share.

About Author

Leave A Reply