Een dagje relaxen in een spa, dat is toch heerlijk? Jammer genoeg zit er vaak een flink prijskaartje aan of zit er simpelweg geen wellness bij jou om de hoek. Gelukkig hebben wij de perfecte oplossing. In dit artikel vertellen we namelijk hoe je van je eigen badkamer een echte privé spa kunt maken. Zo kun je toch elke week een paar uurtjes ontspannen.

Kies voor luxe badkamermeubelen

De neutrale kleuren en natuurlijke materialen kun je ook toepassen op de badkamermeubelen. Er zijn tegenwoordig heel veel prachtige designs te koop. Meubels voor in de badkamer zijn niet alleen functioneel, maar ook ontzettend stijlvol. Ga op zoek naar een bijzonder meubelstuk wat een echte eyecatcher wordt in jouw badkamer. Kijk bijvoorbeeld naar de prachtige wastafel op de bovenstaande afbeelding.

Maak gebruik van neutrale kleuren

Neutrale kleuren zorgen ervoor dat de badkamer rust uitstraalt. Je kunt gaan voor een frisse look met veel wit en verschillende grijstinten. Dit laat een kleine badkamer ook een stuk groter lijken. Voor een warmere sfeer kies je juist voor taupe, beige en andere kleuren bruin. Laat de felle en schreeuwende kleuren liever achterwege.

Verwerk natuurlijke materialen in de badkamer

Natuurlijke materialen ogen luxe en rustgevend. Precies de sfeer die je wilt creëren in een privé spa! Je kunt dit op allerlei manieren in jouw badkamer verwerken. Denk aan kleine accessoires als een zeeppompje van steen, een tandenborstelhouder van hout of een opbergmand van riet. Je kunt het ook groter aanpakken met een natuurstenen vloer of een speciale badkamervloer met houtlook.

Maak gebruik van zacht en warm licht

Het licht in de ruimte doet ook veel met de sfeer. Een frisse witte badkamer komt nog beter tot zijn recht als er veel daglicht binnen komt. Hiervoor heb je grote ramen of een lichtkoepel nodig. Is dat geen optie? Dan kun je het ook oplossen met de juiste badkamerverlichting. Voor een extra rustgevende look kun je beter kiezen voor zacht en warm licht. Zorg er wel altijd voor dat er minstens één goede lamp aanwezig is met functioneel wit licht. Dit is handig voor tijdens het opmaken of het doen van je haren.

Laat de badkamer lekker ruiken

In een echte spa komen de lekkere geurtjes je meteen tegemoet. Dit kun je heel eenvoudig in je eigen badkamer nabootsen. Koop een spray, geurkaars, bodymist en lotion met een heerlijke hamam geur.

Kies voor een groot bad of een grote inloopdouche

In de meeste badkamers is er helaas geen ruimte voor een groot bad en een grote douche. In dat geval moet je een slimme keuze maken. Waar maak je het meeste gebruik van en waar kun je optimaal ontspannen? Een ruime inloopdouche is soms net zo relaxt als een ligbad.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply