We komen in onze interieurs verschillende items tegen aan de muur. Van fotolijsten tot kunst, van posters tot klokken. Maar heb je weleens aan macrame gedacht? Dat zijn prachtige gehaakte kunstwerken – in alle formaten te vinden. Wij vinden het een pracht aan de wand! In deze blog laten we verschillende macrame voorbeelden zien: kijk mee.

Klein maar fijn

We beginnen bij een klein voorbeeld van macrame: haal een miniversie in huis. Wat daar zo handig aan is? Je kunt het overal wel kwijt: er is zeker wel een plekje voor te vinden aan de muur. Zo ga je voor een subtiele look.

Dat komt bijvoorbeeld goed uit als er al meerdere items aan je muur te vinden zijn, en je een combinatie wilt maken van pracht en praal aan de muur. Macrame past daar zeker tussen!
Macrame aan de muur: verschillende mooie voorbeelden

Een groot kunstwerk

Waar we het hierboven hadden over macrame in een klein ontwerp, kun je juist ook gaan voor een groot kunstwerk. Die valt natuurlijk nog net een stukje meer op: het is maar net waar je voor wilt gaan wat betreft de looks.

Dit is een ideaal idee als je het vlechtwerk als enige item aan de muur kwijt wilt. Kortom: als er bijvoorbeeld geen andere kunstwerken of fotolijsten naast hangen. Alle aandacht gaat zo uit naar het prachtige item – natuurlijk helemaal een pracht als je het zelf hebt gemaakt!
Mooi: macrame aan de wand

Verschillende soorten naast elkaar

Kun je geen genoeg krijgen van macrame aan de muur? Dat begrijpen we helemaal! Gelukkig hebben we daar iets leuks op bedacht: haal meerdere varianten in huis. Hang ze naast elkaar op, of ken ze verschillende locaties toe in je woning. Zo staat macrame beeldig in de woonkamer, maar net zo goed in de slaapkamer. Pak lekker uit.

Dit is ook een ideale optie als je geen besluit kunt maken tussen twee van de kunstwerken: welke is nu jouw favoriet? Haal ze gewoon allebei in huis! En hang ze naast elkaar op aan de muur. Dat maakt pas een feest van je wand!
Macrame aan de muur: verschillende mooie voorbeelden

Macrame met kleur

Waar macrame vaak in een lichte, witte of beige tint te vinden is, kun je juist ook gaan voor een gekleurde variant. Waarbij er bijvoorbeeld met verschillende soorten touw is gewerkt, of er met verf aan de slag is gegaan. Dat geeft net wat meer fleur aan de wand!

Ideaal bijvoorbeeld als de kleur van je muur al wit is – zo springt het kunstwerk er toch wel meer uit. En dat mag gezien worden! Macrame koord is er in allerlei tinten te vinden. Van donkere tinten als zwart, tot lichtere pasteltinten. Kies dus jouw favoriete kleuren uit – en genieten maar!
Prachtig: macrame in kleur

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply