Fan van de moderne woonstijl? Dan kun je er misschien zelfs nog een schepje bovenop doen: voeg ook futuristische elementen aan je interieur toe! Om voor een echt bijzondere uitstraling te gaan. In deze blog geven we je de nodige tips voor het maken van een futuristische kamer.

Neon licht mag niet ontbreken

Waar we eigenlijk meteen aan moeten denken als het om de futuristische woonstijl gaat? Neon licht! Dat geeft namelijk al snel het idee dat je je in een ruimteschip bevindt – natuurlijk toch wel een beetje de look waar we hier voor gaan. Wow!

Tijd dus om die lampenbolletjes in je woning te vervangen. Het gewone lichtbolletje kan immers gemakkelijk plaatsmaken voor neon verlichting. Zeker in de woonkamer geeft dit een bijzonder effect: boven de bank, bijvoorbeeld. Wil je nog een stapje verder gaan? Ga dan voor neon lichtstroken, langs de wand of het plafond – voor een echt buitenaardse look.
De futuristische kamer: niet compleet zonder neon licht

De toekomst aan de muur

Over die wand gesproken: daar kun je natuurlijk nog veel meer aan doen in de futuristische kamer. De doorsnee witkleurige muur, die we nog altijd in een heleboel huizen tegenkomen, past namelijk niet zozeer bij deze moderne woonstijl. Tijd voor verandering!

Pak bijvoorbeeld uit met een poster aan de muur – verkrijgbaar in allerlei thema’s die te maken hebben met de toekomst. Op https://pixers.nl/posters vind je muurversieringen die helemaal passen bij de futuristische kamer. Ga bijvoorbeeld voor het sterrenstelsel, een maanlandschap of de Melkweg aan de wand. Prachtig!
De futuristische kamer: maak het af met een poster

Bijzondere vormen

Wat we ook terugzien in deze unieke woonstijl zijn bijzondere vormen. Het alledaagse maakt plaats voor wat we juist niet zoveel zien. Voor de echte waaghalzen, dus! Voor jou geen gewone meubelstukken; alles mag anders.

En het zijn met name de ronde vormen die het goed doen. Geen scherpe hoeken of randen, maar alles afgevlakt. Laat dit idee terugkomen in de items in je huis. Zo doet bijvoorbeeld de grote ronde spiegel wonderen! Of kies voor ronde ramen en muurelementen – mocht je een grootse verbouwing voor ogen hebben.
De grote, ronde spiegel past bij het moderne futuristische interieur

Typisch futuristische accessoires

Ten slotte zijn het de futuristische accessoires die de kamer af maken. En daar zijn er genoeg van te vinden! Zo kennen we allemaal de lavalamp: een perfect item voor de futuristische kamer. En dat terwijl ‘ie al behoorlijk lang meegaat! Andere ideeën: de populaire luchtplantjes, die lijken te zweven. Of design vazen van glas. Ideale items voor het creëren van een magisch effect.
Accessoires voor de futuristische kamer: pak helemaal uit!

De futuristische kamer: uniek en vernieuwend

Wie voor de futuristische woonstijl gaat, kiest écht voor anders dan anders. Je interieur zal dan ook werkelijk aanvoelen als herboren. Voor iedereen die eens voor iets volledig nieuws wil gaan. En dat voelt goed! Genieten maar, in je über moderne woning.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply