De marmeren trend verspreidt zich als een razende door de interieur wereld. En terecht, als je het ons vraagt! Marmer kan namelijk als geen ander elegantie en schoonheid toevoegen aan je woning. De vraag daarbij is: hoe kun je marmer nu precies toevoegen aan je interieur? Daar gaan we je in deze blog alles over vertellen. En we verklappen je alvast: het kan in een heleboel verschillende woonruimtes. Yes!

Marmer in de keuken

We beginnen deze inspiratie blog bij de keuken. Wanneer we denken aan manieren om marmer aan de keuken toe te voegen, pakken we het het liefst meteen rigoureus aan. Denk bijvoorbeeld aan het marmeren keukenblad, de wasbak of de muur. Of gewoon allemaal – nu we toch bezig zijn. Wow! Daarmee maak je echt een statement in je woning. Super uniek én elegant. Want hoewel het marmer opvalt, brengt het tegelijkertijd rust naar de keuken toe. Thanks to de basic kleuren en minimalistische kleurveranderingen van de substantie.

Ben je er niet helemaal aan toe om je keuken een make-over als deze te geven? Begrijpelijk! Ook dan zijn er gelukkig genoeg opties om marmer aan je keuken toe te voegen. Met accessoires, bijvoorbeeld. Het zijn ten slotte de kleine dingen die het doen. Van onderzetters tot mokken, van dienbladen tot borden: het is er allemaal te vinden. Aan jou de eer om je favoriet te kiezen!
Marmer in de keuken: licht en frisBron afbeelding

Marmer in de badkamer

In de badkamer heb je ook de keus uit twee verschillende manieren van aanpak: van minimaal tot reusachtig. Het is maar net waar jij aan toe bent! Zo kun je ervoor gaan om je muren of wasbak een totaal nieuwe look te geven. En marmer leent zich hier bij uitstek voor! Ook in bijvoorbeeld de douche. Beeld het je namelijk maar eens in: voortaan nooit meer die vervelende voegen tussen de tegels schoon schrobben. Daarnaast brengt de lichte tint van het materiaal een overzichtelijke look naar je badkamer toe.

Beperk je de marmer toevoeging liever tot de details? Ook dat is werkelijk waar prachtig! Voor de badkamer zijn er allerlei accessoires te vinden waarin het marmeren uiterlijk naar voren komt. Denk aan zeephouders, tandenborstelbekers en spiegellijsten. Ook met een marmeren print kom je uit: van het douchegordijn tot de handdoeken.
Bron afbeelding

Marmer in de woonkamer

Wanneer het aankomt op de woonkamer, houden we het liever bij de accessoires. Al is er natuurlijk ook helemaal niets mis met een muur die opgevuld is met een marmer look behang. Oh, we komen nog eens op ideeën… Met de marmer trend kun je echt allerlei kanten op.

Terug naar de details! Het gaat hierbij om kleine eyecatchers in de marmeren stijl, die nét dat beetje extra toevoegen aan de woonruimte. Er zijn allerlei items te bedenken. Plantenpotjes, klokken en kussenslopen – om maar wat op te noemen. Pak je het liever iets groter aan? Dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een bijzettafel of een bureautje met een marmeren plaat erop. Super praktisch ook nog eens, want daar zie je niet meteen ieder minuscuul vlekje op. Score!
Voorbeeld van een marmeren werkblad, hier op een bureauBron afbeelding

Marmer in het hele huis

De keuken, de badkamer en de woonkamer: marmer kun je eigenlijk in je gehele interieur toevoegen. Waarom zou je je dan ook beperken tot één woonruimte? Als het aan ons ligt, is het een grandioos idee om aan iedere kamer marmeren meubelstukken of accessoires toe te voegen. Zo is je woning direct helemaal in stijl – en zijn er een heleboel overeenkomsten terug te vinden. In meerdere ruimtes kies je op deze manier voor een frisse en ruimtelijke look. En dat is uiteraard een ware interieur goal. Dat hoeven we jou niet te vertellen, natuurlijk!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply