De slaapkamer is toch al snel een ondergeschoven kindje in ons interieur. Ach, ik kom er alleen maar voor de nachtrust – grote kans dat je er op deze manier over denkt. Maar toch is het belangrijk om ook hier persoonlijkheid en sfeer te laten zien. Je bent er immers dagelijks! Dit kun je op verschillende manieren verzorgen. Toe aan meer glam in de slaapkamer? In deze blog ontdek je meer dan genoeg tips en inspiratie! Voor een slaapkamer als nooit tevoren.

Werk met fluweel

Waar we bij glam meteen aan moeten denken? Luxe materialen! En onze favoriet is daarbij bij uitstek fluweel. Meer glam in de slaapkamer kan bijna niet! Wat er zo tof is aan fluweel? Je kunt het op een heleboel plekken verwerken in de ruimte. Of je nu gaat voor een combinatie van items in velvet, of het juist simpel houdt met één stuk: het is hoe dan ook een waardevolle toevoeging aan de slaapkamer.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een velvet plaid op je bed te leggen. Of ga voor een paar fluwelen kussens bij het beddengoed. Wie écht fan is, kan ook kiezen voor een complete beddengoedset van fluweel. Denk er van tevoren echter wel over na of je dit comfortabel vindt! Ook buiten het bed is velvet welkom: bijvoorbeeld als bankje of poef naast het bed. Om ’s ochtends op neer te ploffen om je schoenen aan te trekken!
Glam in de slaapkamer: gebruik materialen als velvet

Het bed zelf: het frame

Het belangrijkste item in de slaapkamer is toch wel het bed: daar breng je je nachten immers op door. Maar naast het feit dat het bed comfortabel moet zijn, doe je er ook goed aan om een stijlvol bed in huis te halen. Dit meubelstuk draagt immers zeker bij aan de look en feel van de ruimte.

Als je gaat voor een glamourous slaapkamer, mag je bed frame best wat statigs en krachtigs uitstralen. Een frame dat niet bang is om gezien te worden, dus! Ga bijvoorbeeld voor een opvallende kleur – zoals rood, op de afbeelding hieronder. Ook mag het frame een behoorlijk formaat hebben, en een flink stuk boven je matras uitsteken. Wat een prachtig resultaat!
Kies voor een opvallend bed frame in de slaapkamer!

Aandacht achter het bed

Niet alleen het bed zelf verdient aandacht, maar ook de ruimte daarachter. Zo past het perfect bij de fancy stijl in de slaapkamer om de muur een make-over te geven. Geen saaie witte variant voor jou! Kies bijvoorbeeld voor behang met een unieke print, in een warme kleur als diepblauw. Of een andere tint die bij de rest van de ruimte past!

Geen behoefte aan een make-over van de muur? Daar is een oplossing voor! Kies in dat geval voor een plaat of voor stof achter het bed. Zo brengen gordijnen de wand helemaal tot leven! Hoe groter, hoe beter: de regel die hierbij geldt.
Zo doe je dat: meer glam in de slaapkamer

Waar je naar kijkt: het plafond

In de meeste kamers in je interieur is het plafond misschien niet zozeer van belang. Maar waar kijk je vanuit je bed naartoe? Precies: het plafond! Dat betekent dan ook dat dit in de slaapkamer wel anders zit. Het is hier namelijk juist een goed idee om ook het plafond te decoreren! Zo maak je het plaatje van glam in de slaapkamer compleet.

Wie geluk heeft, woont in een woning met prachtige ornamenten aan het plafond. Dan hoef je er natuurlijk nog maar weinig aan te doen om de boel chic over te laten komen! Maar mocht dit niet het geval zijn in jouw huis, is er uiteraard nog altijd de optie om dit na te maken. Te veel werk? Kies er dan voor om een opvallende lamp aan het plafond te hangen – een kroonluchter bijvoorbeeld. Perfect voor meer glam in de slaapkamer!
Aandacht voor het plafond in de slaapkamer: denk aan de kroonluchter

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply