Het is een prachtig natuurlijk materiaal, en zorgt voor rust en sfeer: hout! Zeker in een ruimte als de slaapkamer kun je wat ons betreft nooit genoeg hout toevoegen. Dat is dan ook precies waar we het in deze blog over gaan hebben. Kijk met ons mee!

Het bedframe van hout

Het is misschien een inkoppertje, maar we beginnen de blog over de slaapkamer met hout bij het bedframe. Grote kans dat deze al van hout gemaakt is – hout vormt toch wel het meest gebruikelijke materiaal bij het bed.

Maar heb je al eens goed gekeken naar het precieze materiaal van dit hout? Vaak is het namelijk sterk verwerkt – de karakteristieke look en feel van hout verdwijnt hierbij naar de achtergrond. En dat is zonde! Liever zien we een bedframe van opvallend hout: donker van kleur en met levenssporen erin. Eigenlijk zoals je bij vintage bedden vaak voorbij ziet komen. Dat zorgt pas echt voor sfeer!
Meer hout in de slaapkamer: tips en inspiratie

Een board achter het bed

Wie niet beschikt over een dergelijk bedframe of niet van plan is om er een in huis te halen, komt misschien beter uit de voeten met het idee van een houten board achter het bed. Hierbij komt eigenlijk het idee van een houten wand in de slaapkamer en een houten bedframe samen: een beetje van beide.

Haal een oude, houten plank in huis – en je bent er eigenlijk al. Het idee is dus simpel, maar de uitwerking is zeker waardevol. Een board zorgt namelijk voor net wat meer karakter in de ruimte. Zeker als je een simpele kleur aan de wand hebt: kies op deze manier voor meer diepte!
Sfeervol: een houten board achter het bed

Een opvallend nachtkastje van hout

Houten nachtkastjes zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Ook hierbij willen we je weer op het hart drukken: denk na over het precieze materiaal waarvoor je gaat. Zo zijn we dol op donkerkleurig hout met een doorleefde look – we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Daar raak je simpelweg niet op uitgekeken!

Denk ook na over de grootte van de tafel: hoe groter, hoe meer de tafel opvalt. En dat dient natuurlijk ook een praktisch nut: hoe meer je erop kwijt kunt! Allemaal factoren om rekening mee te houden.
Kies voor een stijlvol houten nachtkastje in de slaapkamer

De houten vloer in de slaapkamer

We sluiten af met een houten slaapkamer idee dat meer werk vereist: de houten vloer in de slaapkamer! Daarmee maak je de look in de ruimte compleet – zeker als je een houten vloer combineert met een zacht vloerkleed onder het bed.

De slaapkamer met houten vloer is een ware klassieker in de interieurwereld: een vloer als deze is alom geliefd. Durf hier dan ook best in te investeren! Ja, het kost je wat tijd en het is een investering – maar je herkent de ruimte nauwelijks meer terug.
Altijd goed: een houten vloer in de slaapkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply