Oogt jouw witte keuken onpersoonlijk en misschien zelfs een beetje kil? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen! Met een paar simpele aanpassingen en toevoegingen breng je er zo meer sfeer in. Geef jouw all white kitchen een gezellige update aan de hand van de onderstaande tips.

Maak gebruik van verschillende materialen

Wit is niet per definitie sfeerloos. Het ligt vooral aan het materiaalgebruik. Een witte keukentafel van hout oogt bijvoorbeeld een stuk gezelliger dan een tafel van kunststof. Een strakke witte vloer kun je doorbreken met een licht kleed met subtiele print en een paar zachte kussentjes op de witte eetkamerstoelen geven het geheel meteen meer sfeer. Ga je een compleet nieuwe keuken kopen? Denk dan goed na over het materiaal van het aanrechtblad en de kastjes.

Kies voor sfeervolle raamdecoratie

Het is bijna vanzelfsprekend om verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer te hangen en lange gordijnen in de woonkamer. Maar de raamdecoratie in de keuken wordt vaak vergeten. En dat terwijl het juist bijdraagt aan de huiselijke uitstraling! Voor de ramen in de keuken zijn jaloezieen een hele goede keuze. Deze raamdecoratie is verkrijgbaar in allerlei stijlen en materialen. Blijf bij het all white thema met witte houten jaloezieën of maak juist een statement met aluminium jaloezieën in een andere kleur. Alle opties zijn zonwerend en isolerend. Hebben de ramen in jouw keuken een bijzondere vorm of vreemd formaat? Dan kun je de jaloezieën op maat laten maken.

Hang mooie verlichting op

In een witte keuken mag je daarnaast uitpakken met de verlichting. Zorg eerst voor duidelijk en functioneel licht boven het aanrecht en verdiep je daarna in sfeerverlichting. Een paar hanglampen zijn altijd een goed idee! Kies voor lampen met een bijzonder design of van een luxe materiaal.

Gebruik keukengerei als decoratie

Vind je het lastig om geschikte decoratie te vinden voor in een witte keuken? Maak dan gebruik van keukengerei, apparatuur en voorraadpotten. Deze spullen moeten hoe dan ook een plekje krijgen. Dus waarom zou je ze niet inzetten als accessoires? Koop een mooi ophangsysteem voor je keukengerei, zet een houten snijplank of leuke fruitmand goed in het zicht en kies voor een stijlvol koffiezetapparaat.

Zet een aantal planten neer

Met planten fleur je iedere ruimte op – dus ook de keuken. Je brengt meteen meer kleur in het witte geheel, zonder dat het vreemd oogt. Zet de kamerplanten wel in een witte of lichte pot voor een samenhangend resultaat.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply