Drie maal hoera, want het is weer zo ver: de lente staat voor de deur! Dat stemt ons enorm vrolijk. En hoe kun je de lente beter in huis halen dan door een grote bos bloemen neer te zetten in je woning? Misschien kun je zelfs het enkelvoud wel weglaten – ga voor meerdere bossen bloemen! Gezelligheid alom. In deze blog laten we zien welke bloemen je niet mag missen in je bloemstuk.

De tulp

We beginnen met de typische Hollandse bloem die eigenlijk iedereen wel kent: de tulp! Deze mag je wat ons betreft echt niet missen in je bos met lentebloemen in huis. De tulp is er in allerlei kleuren te vinden – wat maakt dat je echt jouw favoriet kunt kiezen. Denk daarbij aan kleuren als geel of roze: die passen qua vrolijkheid zeker bij het voorjaar.

Tulpen vallen lekker op in een bos, wat ze een prachtige eyecatcher maakt. Het mag namelijk best wat opvallend allemaal, bij het lente in huis halen! Wees daar vooral niet terughoudend in. En zodra die mooie bloem openspringt, kun jij genieten als geen ander!
Tulpen: onmisbaar in huis in te lente!

De narcis

Een andere favoriet in de categorie lentebloemen is de narcis! Deze zien we natuurlijk maar al te vaak in de berm staan in de maand april. En waarom zou je ‘m daarom niet in het lente interieur halen? Dat past juist perfect! De mooie, stralende kleur tovert sowieso een glimlach op je gezicht.

Wat een groot voordeel is aan de narcis? Dat je ‘m redelijk eenvoudig gewoon zelf kunt plukken! Perfect als je op een zuinige manier de lente in huis wilt halen. Deze bloemen in de lente liggen namelijk gewoon voor het oprapen. Een vaas eromheen – en genieten maar.

Bloesem

Lente planten en bloemen mogen ook best een wat zachte uitstraling hebben: perfect passend bij het idee van de voorzichtige warmte die steeds vaker tevoorschijn komt. Daar leent bloesem zich uitstekend voor! Zeker als je gaat voor een variant in een lichte, roze tint.

En tegelijkertijd zorgen de opvallende steel en bladeren van bloesem voor wat mooi groen in de vaas. Een ideale combinatie dus eigenlijk! Het geeft het bloemschikken in de lente meteen wat afwisseling – zo raak je eigenlijk nooit meer uitgekeken op die prachtige bos.
Met deze bloemen haal je de lente in huis

De paastak

We sluiten de blog af met de paastak: deze past niet alleen qua look, maar ook qua verhaal goed bij de lentemaanden. En ook hierbij geldt weer: een paastak zorgt voor een fraaie afwisseling met de opvallende kleuren. Zo ga je voor een gevarieerde verzameling!

Al kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de paastakken in een eigen vaas te plaatsen – het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. In dat geval kun je er ook wat gezellige decoratie in hangen! Wat een feest voor het oog.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply