De kerstboom, de kersttafel en de kerststal: het zijn toch al snel de items waar we aan denken als het gaat om decoratie voor kerst. De grote versieringen! Maar heb je er weleens bij stilgestaan om de boel ook gezelliger te maken met details? In deze blog tippen we je onze ideeën.

Een engeltje op tafel

Er zijn een aantal vormen die symbool staan voor kerst: denk aan sterren of kransen. Ook de engel is er een van – toch wel een van onze favorieten. Het lijkt misschien wat lastig om die engel te vertalen in je interieur, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ga bijvoorbeeld voor een engel-beeldje op tafel!

Of je nu een groot of een klein beeldje in huis haalt: dat is aan jou. Zet ‘m bijvoorbeeld op tafel neer, zoals op de afbeelding hieronder. Met nog wat meer kerstdecoratie ernaast ziet dit er reuzegezellig uit. Je kunt er zelfs voor gaan om dit engeltje in huis te halen in plaats van een hele kerststal – ook nog eens ideaal als je bijvoorbeeld klein woont.
Met deze details maak je de kerstversiering in huis helemaal af

Een plaid op de bank in kerst stijl

Details van kerstdecoratie hoeven niet altijd te gaan om items die slechts dienen om naar te kijken. Je kunt ook gaan voor een functioneel accessoire – dat is nog eens handig! Zo zijn we fan van plaids in kerst stijl: bijvoorbeeld in een warme kleur of met een print die past bij de feestdagen.

Heerlijk om iedere avond weer onder weg te kunnen kruipen! Want dat doen we natuurlijk ook maar al te graag tijdens de koude dagen. Een kop warme chocolademelk erbij – liefst uiteraard in een kerst mok – en jouw avond is perfect.
Ga voor een plaid op de bank in kerst stijl

Plaats overal in huis dennentakjes

Dennentakjes: ze komen natuurlijk voor in de kerstboom of in de kerstkrans. Maar je doet er goed aan om ze op meerdere plekken in je woning terug te laten komen. Ze kunnen eigenlijk overal een plekje hebben – waar je maar wilt!

Leg ze bijvoorbeeld her en der neer op de kersttafel, hang ze op aan de muur of plaats ze in de kerststal. Dat zorgt voor een sfeervolle look! Een geschikt idee als je voor net dat beetje extra wilt gaan in huis.
Met deze details maak je de kerstversiering in huis helemaal af

Ga voor kaarsen met een winterse look

Hoewel kaarsen natuurlijk geschikt zijn om tijdens de hele herfst en winter een plekje te geven, zorgen ze tijdens de feestdagen voor net dat beetje extra. Ga dan ook voor kaarsen die echt een winterse en feestelijke look hebben!

Kies bijvoorbeeld voor kaarsen in een warme kleur, zoals rood of groen. Dat geeft al meteen een andere uitstraling dan de crèmekleur waarin we ze meestal zien. Ook zijn er varianten te vinden met een winterse versiering, zoals een print van sneeuwvlokjes. De houder van de kaarsen kan natuurlijk ook een dergelijke look kennen! Een gezellige toevoeging op de kersttafel.
Kaarsen met een winterse look mogen niet ontbreken in huis

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply