Er zijn allerlei stijlen te bedenken die we kunnen toepassen in onze interieurs. Dat is naar ons idee een feestje! Zo kun je namelijk kiezen wat echt bij jou past – je laat een stukje van jezelf zien met jouw stijl. Een van onze favorieten? Het stoere interieur! In deze blog kom je erachter hoe je dit kunt verwezenlijken in huis.

Kies voor donkere tinten

Allereerst is de kleur in huis bepalend voor de sfeer die er wordt uitgestraald. Waar we daarbij moeten denken als het gaat om stoer? Donkere kleuren! Dat ziet er nu eenmaal wat zwaarder en heviger uit dan lichte tinten. Pak daarom uit met donkere tinten in je interieur.

De muren, de vloeren, de meubelstukken of de accessoires: er is een boel in huis te vinden waar je een donkere make-over aan kunt geven. Maak hierbij een selectie – of ga voor niets dan donkere kleuren in je woning. Je kunt daarbij natuurlijk kiezen voor zwart. Maar er zijn meer opties, denk aan diepblauw, donkergroen of donkergrijs. Combineren mag!
Donkere kleuren passen bij een stoer interieur

Wees niet bang voor grootse items

De meubelstukken in huis mogen een grootse look kennen als het gaat om het stoere interieur. Wat we daarmee bedoelen? Pak gerust uit met robuuste vormen. Kies voor een tafel met een opvallend onderstel in plaats van eenvoudige poten. Ga voor een bank die tot aan de vloer doorloopt, wat al meteen zorgt voor een grotere look.

Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat het ‘lomp’ overkomt: dit is juist wat perfect past bij het stoere interieur. Hoe grootser, hoe beter, durven we ook wel te stellen. Het hoeft namelijk allemaal niet zo zachtaardig over te komen. Juist deze look zorgt voor karakter!

Rauwe materialen in huis

Naast de vormen spelen ook de materialen een belangrijke rol in het stoere interieur. Hiermee kun je de look maken of breken! Rauwe materialen passen hier uiteraard het beste bij. Daarmee kies je voor het perfecte karakter voor het stoere interieur. Durf hiermee uit te pakken!

Waar we het over hebben? Er zijn verschillende voorbeelden te bedenken. Zo doen metaalsoorten het goed. Ga bijvoorbeeld voor een industriële lamp in huis die bestaat uit metaal. Verder doet robuust hout ook het werk. Liefst in een zo donker mogelijke kleur, en met ‘het weer’ erin.
Met deze elementen ga je voor stoer in huis

Pas op met schattige accessoires

Ten slotte kun je schattige items en accessoires maar beter vermijden in het stoere interieur. Dit past hier simpelweg niet bij. Veel kleine items op de kast, accessoires in lichte kleuren, of schattige items als diertjes en knuffels: ze vallen buiten de boot.

Er zijn daarentegen natuurlijk ook een boel stoere accessoires te vinden! Hier kun je er meer dan genoeg van in huis halen – het is immers niet zo dat accessoires niet kunnen in het stoere interieur. Kies jouw favorieten en geniet van je mooie woning, helemaal in jouw smaak!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply