Hoera: het lekkere weer staat voor de deur! En eerlijk is eerlijk: wij kunnen niet wachten tot de lente echt begint. Eindelijk weer naar buiten toe, de tuin in! In deze blog lichten we de belangrijkste items uit die je nodig hebt om het gezellig te maken in de tuin. Lees dus snel verder.

Een zithoek is essentieel

Hoe maak ik mijn tuin gezellig? Het antwoord op die vraag begint toch wel met de zithoek in de tuin. En dan hebben we niet over een paar eenvoudige stoeltjes in de hoek, maar een zithoek waar echt over is nagedacht. Een lekkere bank, een mooie tafel: gun jezelf dat beetje luxe.

Dit zorgt er vervolgens namelijk voor dat je alleen maar meer tijd gaat doorbrengen in je fijne tuin! In die zithoek kun je natuurlijk ook weer wat gezellige spulletjes kwijt – zo maak je het tuin gezellig maken helemaal compleet. Een kaarsje op tafel, een zacht dekentje op de stoelen: jij bent klaar voor mooi weer.
De zithoek in de tuin mag niet ontbreken

Leg een tegelpad aan

Hoe je bij die zithoek aankomt in je tuin? Ook dat is iets om goed over na te denken! Zo doet het veel voor de sfeer in de tuin als er een duidelijk tegelpad ligt. Dit geeft een verzorgde uitstraling – wat die tuin vervolgens weer een aangenamere plek maakt om je tijd in door te brengen.

Hoe die tegels er precies uitzien, is uiteraard aan jou. Of je nu voor strakke tegels gaat die passen bij een moderne tuin of voor een mix aan tegels voor een speelse look – alles is mogelijk. Denk dan ook goed na welke uitstraling je wilt hebben in de tuin!
Met deze items maak je het gezellig in de tuin

Verlichting voor de late uurtjes

Naast de zithoek, gebeurt de tuin gezellig inrichten ook met verlichting. Verlichting kun je uiteraard kwijt in de zithoek, maar ook op andere plekken in de tuin. Langs het tegelpad bijvoorbeeld, of bij het raam of de schuur.

Onze favoriet? Dat is toch wel de lichtslinger! Het liefst halen we een lange variant in huis, die we op een flinke afstand door de tuin op kunnen hangen. Zeker als het gaat om de kleine tuin gezellig maken, heb je dit mooie effect al snel gerealiseerd.
Verlichting in de tuin voor de late uurtjes

Bloemen met kleur

Ook de laatste tip is wat ons betreft essentieel voor een gezellige tuin: ga voor kleurrijke bloemen! Hierbij geldt ook wel de regel: hoe meer bloemen, hoe beter. Ze mogen daarbij best een beetje door elkaar staan, dat maakt de uitstraling alleen maar vrolijker. Durf hier dus mee uit te pakken!

Hierbij gaat het letterlijk om de tuin opfleuren met leuke items: de bloemen doen hierbij met gemak het werk! Vervolgens hoef jij alleen maar neer te strijken in die zithoek – en genieten maar.
Kleurrijke bloemen: durf hiermee uit te pakken in de tuin

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply