In de slaapkamer is het belangrijk om tot rust te komen. Een goede nachtrust is immers belangrijk voor de gezondheid! En wist je dat de look van je slaapkamer kan bijdragen aan hoe goed je slaapt? Het is dus zeker iets om bij stil te staan, als je een moeilijke slaper bent bijvoorbeeld. In deze blog geven we tips voor een minimalistische slaapkamer.

Let op het kleurgebruik

Allereerst is het zaak om te letten op het kleurgebruik in de slaapkamer. Dit kan de kamer namelijk echt rustig of juist onrustig maken. Zijn er nu bijvoorbeeld felle kleuren te vinden in de ruimte? Dat sluit niet aan op het idee van de minimalistische slaapkamer. En ook een combinatie aan een heleboel verschillende kleuren is niet wenselijk. Leg een belangrijke basis, waarbinnen je misschien alleen wat varieert met de tinten binnen een kleur

Aan welke kleuren je kunt denken? Ga bijvoorbeeld voor diepe kleuren, zoals donkerblauw of dieprood. Of blijf dichtbij de natuur met kleuren als groen, roestoranje of beige. Daar raak je ook niet zo snel op uitgekeken – het gaat om tijdloze kleuren. Ook meteen een bijkomend voordeel dus! Ga voor een rustgevende look in de slaapkamer die lang meegaat.
Met deze tips ga je voor een minimalistische slaapkamer

Zo min mogelijk spullen

Deze tip voor een slaapkamer minimalistisch lijkt misschien een inkoppertje, maar we noemen ‘m toch maar even: zorg dat er zo min mogelijk spullen in de ruimte te vinden zijn. Natuurlijk, je kunt er niet onderuit dat bepaalde dingen essentieel zijn in de ruimte. Je bed uiteraard, de kast en een nachtkastje. Dat is ook geen punt.

Maar probeer de verdere extra’s te beperken. Hoe gezellig accessoires in de slaapkamer misschien ook staan, jij kunt ze daar maar beter niet plaatsen. Of kies er één of een aantal uit, waar je het dan ook echt bij laat. Let daarbij ook weer bij het kleurgebruik, waar we het hierboven al over hadden. Zo laat je alles goed op elkaar aansluiten. En houd de ruimte netjes – laat bijvoorbeeld geen kleding rondslingeren.
Een minimalistische en moderne slaapkamer met onze tips

Een moderne look

Niet alleen het kleurgebruik is belangrijk bij een minimalistische slaapkamer. Ook de designs en materialen die je uitkiest spelen een rol. Hierbij is het verstandig om voor een moderne interieur look te kiezen, bijvoorbeeld wat betreft het bedframe en de nachtkastjes in de slaapkamer.

Meubels in deze stijl hebben vaak een rustig en clean design. Bijvoorbeeld wat betreft het soort hout dat wordt gebruikt: dit is vaak simpel qua uitstraling, met een vlakke en afgewerkte look. En zo’n minimalistisch bed is precies wat je het beste kunt gebruiken in de moderne slaapkamer, in combinatie met andere minimalistische meubels.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply