Hygiëne is overal in huis van belang. Maar de slaapkamer is misschien wel een van de belangrijkste ruimtes als het hierop aankomt. Daarom behandelen we in deze blog slaapkamer hygiëne. Lees mee en leer van onze tips.

Het bed niet opmaken

We zien het maar al te vaak voorbij komen en het ziet er natuurlijk ook het mooist uit: een opgemaakt bed. Iedere ochtend sla je weer even het dekbed dicht, en leg je alles mooi neer. Hoewel je misschien denkt dat je daarmee goed bezig bent, is dat eigenlijk juist niet het geval.

De bacteriën en andere narigheden die in de lakens leven vinden het namelijk heerlijk als het lekker warm blijft. Kortom: als jij je dekens altijd dichtgeslagen laat, leiden zij een gelukkiger leven en planten ze zich sneller voort. Je kunt de boel daarom maar beter open laten liggen in de ochtend en tijdens de rest van de dag – ook al ziet dat er misschien wat minder mooi uit.
Met deze tips ga je voor hygiëne in de slaapkamer

Doe vaak genoeg de was

Deze tip klinkt als een inkoppertje en dat is het ook wel een beetje, maar toch kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken: doe vaak genoeg de was. Dat betekent dat je het beddengoed in ieder geval elke twee weken in de wasmachine gooit.

We snappen het best: dat is een vervelend klusje. En je kunt het heus een keertje overslaan, maar doe dit echt niet te vaak. Een goede slaap hygiëne is namelijk van belang voor de gezondheid – dus dat kun je maar beter serieus nemen. Ach, je moet maar denken: hoelang ben je nu echt bezig met het opmaken van dat bed? En het voelt zo heerlijk fris, gewassen beddengoed!

Was de kussens nog vaker

Waar we het hierboven hadden over het tweewekelijks wassen van het beddengoed, is het verstandig om de kussenslopen nog vaker met een was mee te laten draaien. Liefst elke week, maar je kunt dit ook vaker doen. Zeker als het warm is in de slaapkamer tijdens de zomermaanden – fris is het niet om dan steeds weer op diezelfde kussensloop te slapen.

Haal dan ook meerdere kussenslopen in huis, is een van onze slaaphygiëne adviezen. Zo kun je ze de ene keer laten meedraaien met het beddengoed wassen, maar heb je ook extra slopen voor een extra wasronde.
Zo ga je voor een frisse omgeving in de slaapkamer

Wat je nog meer kunt doen

Bovenstaande tips zijn het belangrijkst voor een goede hygiëne in de slaapkamer. Maar er zijn nog een aantal andere dingen die je kunt doen. Zet allereerst elke dag het raam open in de ruimte: zo waait het elke dag even door en komt er verse lucht binnen. Ja, ook in de koude maanden van het jaar is dit van belang! Het liefst slaap je zelfs met het raam open, maar het werkt ook om het raam bijvoorbeeld ’s ochtends of ’s middags open te zetten.

Verder is het slaapkamer schoonmaken ook van belang. Ga er dus regelmatig met de stofzuiger doorheen, en haal even een doekje over de vensterbanken en nachtkastjes. Zo houd je de boel stofvrij, wat ook bijdraagt aan een prettigere omgeving.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply