De zomer staat voor de deur! En daar weten wij natuurlijk wel raad mee voor je interieur. Ook zin om de zomer toe te voegen aan je woning? Met de juiste accessoires kom je daarmee al een heel eind. Daar lees je meer over in deze blog: kijk snel verder.

Zomerse materialen als linnen

We beginnen de blog met zomerse materialen: die zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Zo zijn we dol op linnen – voor een luchtige, speelse en zachte uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor kussenhoezen van linnen, een tafelkleed van linnen of kies voor linnen bekleding op banken en stoelen.

Hierbij kun je spelen met de verschillende kleuren. Zo is linnen in een crèmekleur altijd goed – de ware basic van dit materiaal. Maar je kunt juist ook gaan voor een andere zomerse kleur zoals geel, oranje of rood. Durf uit te pakken!
Linnen: het materiaal voor de zomer in huis

Schelpen als decoratie

Wat betreft zomer accessoires in huis kun je natuurlijk ook nadenken over bijpassende materialen uit de natuur. Er zijn verschillende accessoires trends voor de zomer: denk bijvoorbeeld aan schelpen! In het voorbeeld hieronder zien we een fraai idee: een krans van schelpen, om aan de muur te hangen.

Daar kun je meteen een leuk DIY project van maken: leef je uit! Een zelfgemaakt kunstwerk aan de muur maakt je woning persoonlijk. Maar ook kun je schelpen bijvoorbeeld kwijt op een tafel of kast – strooi ze sierlijk uit over het oppervlakte. Ideeën genoeg!
DIY: schelpen aan de muur in de zomer

Planten en bloemen

Mooie accessoires voor in huis met betrekking tot de zomer: ook bloemen en planten horen daar uiteraard bij! Nog een manier om meer van de natuur in huis te halen. Daarbij mag je behoorlijk losgaan: je hoeft het niet subtiel te houden. Zo is het een heuse trend om voor een urban jungle in huis te kiezen!

Je kunt gaan voor vrolijke bloemen in alle kleuren van de regenboog: stel gezellige bossen samen, waarbij je kleuren als blauw, geel en roze samen laat komen. Wat betreft planten wissel je ook af met verschillende maten en soorten. Een paar vrolijke plantenpotten erbij, en je bent helemaal ready!
Je hebt er nooit genoeg van: planten en bloemen in huis

Hier en daar een felle kleur

Ten slotte benadrukken we nog even dat het gebruik van felle kleuren echt zorgt voor een zomerse look in huis. Dit kun je dan ook prima verwerken in de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan kussens, een plaid, een klok, plantenpotten of een vaas: deze items zijn er in alle tinten te vinden.

Je kunt ervoor kiezen om daarbij één kleur centraal te stellen. Maar ook hier geldt juist weer: combineren mag! Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.
Met deze zomerse accessoires geef je sfeer aan je woning!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply