Met het kerstfeest wordt er in veel gevallen helemaal uitgepakt in het interieur: alle mogelijke versieringen worden uit de kast gehaald. Hoewel dit er uiteraard prachtig uit kan zien, en je hier ook zeker voor moet gaan als je van deze look houdt, is dit niet voor iedereen weggelegd. Hoe pak je het aan als je interieur een moderne of Scandinavische stijl kent? Daar helpen we je graag een handje bij: versier je woning op jouw manier met minimalistische kerstversiering.

Geen boom, maar takjes aan de muur

Het item dat vaak toch wel centraal staat als het gaat om kerstversiering? Dat is de kerstboom. Nadeel is dat je hierbij eigenlijk alleen kunt gaan voor een enorme boom die veel ruimte inneemt, of juist een kleine boom die dan weer helemaal niet opvalt. Gelukkig hebben we een idee waarbij je hier ergens tussenin gaat zitten.

Laat het idee van een boom los, maar haal alleen de takjes van de boom in huis! Plak ze aan de muur, bijvoorbeeld in de figuurlijke vorm van een kerstboom. Hoeveel takjes je hierbij precies aan de wand kwijt wilt, is natuurlijk helemaal aan jou. Zo kun je het zo minimalistisch houden als je zelf wenst!
Minimalistische kerstversiering: versier je woning op jouw manier

Een klein hoekje met kerst items

De boom in de woonkamer, kransen op de deur, de tafel met de stal, de sokken aan de muur: er zijn veel huizen te vinden waar het kerst thema op een heleboel plekken terugkomt. Grote kans dat je dit wat te veel van het goede vindt – jij houdt het liever wat rustiger in je woning. Misschien dat je er al langer aan deed om slechts een deel van bijvoorbeeld de woonkamer om te toveren tot een ruimte met kerst spulletjes, maar zelfs dat over the top vindt.

Wat in dat geval past bij jou? Kies een klein hoekje uit met kerst items. Niet meer, niet minder. En daarbij leggen we echt de nadruk op klein – voorkom dat uiteindelijk toch weer een kwart van de woonkamer volstaat. Zet bijvoorbeeld wat kleine kerstpulletjes op een bijzettafel, zoals op onderstaand beeld. Dit straalt toch al snel gezelligheid uit! Meer is er simpelweg niet nodig bij minimalistische kerstversiering.
Ga voor een kleine kersthoek in je interieur

De dinertafel met een subtiele aankleding

Naast de items als de kerstboom in de woonkamer, is er natuurlijk ook nog de dinertafel: niet geheel onbelangrijk tijdens de feestdagen! Zeker als de gasten dit jaar bij jou langskomen, wil je hier wat mee. Maar wees maar gerust: ook dit kun je aanpakken op een wijze die past bij minimalistische kerstversiering.

Houd het bijvoorbeeld basic door niet te groots uit te pakken met het gebruik van kleur. Zo is simpel wit of crème altijd goed – dit heeft tevens een klassieke en chique look. Ook hoef je niet per se allerlei decoratie op tafel te plaatsen. Doe wat goed voelt voor jou! Een paar kaarsen en misschien wat dennentakjes staan al beeldig. De rest van die gezelligheid maak je zelf!
Zo decoreer je de kersttafel op minimalistische wijze

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply