Je doet er goed aan om met de feestdagen kerstversiering in huis te halen die helemaal bij jouw stijl past. Van huis uit heb je misschien meegekregen dat kerstversiering een bepaalde – vaak toch wat ouderwetse – look hoort te kennen. Maar daar is niets van waar! In deze blog laten we je verschillende ideeën zien van moderne kerstversiering. Dat wordt een feest!

Een lichtslinger mag niet ontbreken

Wat vandaag de dag enorm populair is in woningen? Lichtslingers! Je kunt ze eigenlijk het hele jaar door kwijt in huis, maar met de feestdagen maken ze de boel extra gezellig. Je vindt ze in allerlei soorten en maten. Met grote lampenbollen vallen ze lekker op, en met kleinere lichtjes lijken ze meer op de verlichting die je ook in de kerstboom zou hangen. Aan jou de keus!

Kies vervolgens een stuk muur uit waaraan je de slinger op kunt hangen. Of laat ‘m zwieren door de hele kamer heen! Je kunt daaronder gaan voor nog meer kerstdecoratie, zoals een kersttafel, maar het is ook een idee om deze verlichting gewoon op zichzelf te laten staan. Het is maar net hoe minimalistisch je het wilt hebben!
Moderne kerstversiering in huis: hier doe je inspiratie op!

Kies voor metallic kleuren

Waar lichtslingers als item populair zijn, vormen metallic kleuren ook een ware trend vandaag de dag. Komt dat even goed uit: metallic tinten lenen zich perfect voor kerstversiering. Deze versiering kent immers al vaak een zilveren of gouden look – en is er vandaag de dag ook zeker in metallic tinten als roségoud en koper te vinden. Combineren is mogelijk!

Kies bijvoorbeeld voor deze tinten in de kerstboom of op de kersttafel. Maar ook op de dinertafel doe je er goed aan om metallic kleuren terug te laten komen. Borden of bestek, bijvoorbeeld: het is er allemaal te vinden. Of wat dacht je van kaarsen in metallic kleuren? Helemaal passend bij de looks van nu!
Kerstversiering? Kies voor metallic kleuren!

Inpakken met een natuurlijke look

Vier je de feestdagen met cadeaus? Yes! Dan doe je er goed aan om na te denken over de manier waarop je die cadeaus inpakt – ook dat hoort er tegenwoordig helemaal bij. Mits het voor kinderen is, is het een prachtig idee om opvallend, kleurrijk inpakpapier te vervangen met papier dat een duurzame look kent.

Wat we daarmee bedoelen? Als je de afbeelding hieronder bekijk, snap je het meteen. Ga voor papier van een stevig materiaal, met een zachte look en kleur. Een mooi lint of een touw eromheen – en je maakt de boel compleet. Dat wordt uitpakken met plezier!
Moderne kerstversiering in huis: hier doe je inspiratie op voor het inpakken van cadeaus!

Een grote ster is de nieuwe krans

Jarenlang zagen we niets anders voorbij komen: kransen aan de deur of muur. Hoewel dit er mooi uitziet en natuurlijk nog altijd kan, ben je misschien eens toe aan iets anders. Wat je dan in huis kunt halen? Een grote ster, bijvoorbeeld van karton en het liefst met lampjes erin.

Een ster als deze leent zich er ook perfect voor om aan de muur of deur te hangen. En daar komt nog een voordeel bij kijken: je hoeft geen dennennaalden op te ruimen! Eenvoudiger is het dus ook nog eens. Ga voor een gezellige feestmaand met moderne kerstversiering in huis!
Een kerstster is de nieuwe krans met kerst!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply