Behang heb je in verschillende soorten, maten, kleuren en patronen. Behang uitkiezen voor de kinderkamer is ontzettend leuk om te doen. Ook is het een tikkeltje spannend, want hoe pakt het behang uit en welke sfeer wordt er op deze manier neergezet? Nog belangrijker, wat vindt de kleine van de kinderkamer inclusief het behang? Laat je hem/haar meebeslissen of kies je liever zelf een behang uit? In dit artikel handige tips waar je op kunt letten bij het kiezen van mooi behang voor de kinderkamer.

De stijl van de kinderkamer

Het behang heeft veel invloed op de stijl van de kinderkamer en de sfeer die wordt neergezet. De toon van het behang is bepalend voor de rest van de inrichting. Een stoer behang van een jungle of tof patroon kan de kamer helemaal afmaken. Door te kiezen voor een drukker behang, is het handig om de rest van de ruimte iets rustiger te maken. Een kinderkamer moet niet alleen een fijne ruimte zijn waarin gespeeld kan worden, maar het kind moet ook tot rust kunnen komen en er goed kunnen slapen. Behang en gordijnen voor de slaapkamer vormen daarom ook een goede basis voor een prachtige stijl. Zorg ervoor dat de gordijnen een verduisterend effect hebben, zodat ten alle tijden goed geslapen kan worden.

Mooi behang kinderkamer

De aankleding van de kamer

Andersom kan natuurlijk ook! Laat het behang aansluiten op de aankleding van de kinderkamer, zodat er echt een eenheid wordt gecreëerd met de huidige meubels en woondecoratie. Interieur items van Esprit staan niet alleen speels, maar ook stijlvol in de kinderkamer. Behang kan helemaal bij de woonstijl en de woondecoratie worden betrokken. Van zachte patronen tot ruitjes, stippen, dieren, camouflage, graffiti, retro, bloemen, vliegtuigen en strepen. Ook fotobehang kan heel mooi matchen bij de aankleding van de kinderkamer. Het assortiment aan behang is ontzettend groot. Ook is het belangrijk om te kijken hoe het behang kan worden aangebracht. Schaf daarom meteen ook alle benodigdheden aan die gebruikt worden om te behangen.

Kinderkamer

Zelf behangen

Behangen is een vaardigheid waar je even handig in moet worden om tot een mooi eindresultaat te komen. Er staan tal van tips en tricks online, daarom is het waardevol om je goed in te lezen zodat het kostbare behang niet verspild hoeft te worden. Handige do’s en dont’s om zelf te behangen in combinatie met de nodige ervaringsverhalen kom je online vast genoeg tegen. Wees ook niet bang om een handige vriend, buurvrouw of familielid te vragen ter versterking wanneer deze hulp toch nodig blijkt te zijn. We zijn erg nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat. Veel succes!

Share.

About Author

Leave A Reply