Ben je op zoek naar een originele bank? Zoek niet verder: we hebben de ultieme tip voor je in petto. Kies voor velvet, oftewel fluweel! Dit materiaal maakt echt iets unieks van jouw zithoek. En dat is nog niet alles: het zit (of ligt) ook nog eens heerlijk. Wat wil je nog meer? Kijk dus gauw mee: de mooiste voorbeelden van de velvet bank.

In een basic tint

Laten we bij het begin beginnen: een instap-voorbeeld van de fluwelen bank. Als je namelijk gaat voor een variant in een basic kleur, past de bank in werkelijk ieder interieur. Hoewel het materiaal misschien wat heftig kan lijken, valt dat in werkelijkheid wel mee. Het straalt namelijk ook zachtheid en comfort uit! En met een neutrale tint kies je daarbij altijd goed.

Je kunt natuurlijk wel spelen met de accessoires die je vervolgens op de bank plaatst. Kleurrijke kussens of opvallende plaids: het mag allemaal! Durf dan ook gerust een beetje uit te pakken – die bank mag gezien worden.
Plaatjes kijken: de mooiste voorbeelden van de velvet bank

Met een bijzonder onderstel

Niet alleen het zitvlak, maar ook het onderstel speelt een rol bij de velvet bank. Ook al gaat het hier niet om velvet als materiaal aan de onderkant van de bank: deze topper valt zeker op. De combinatie van het zachte velvet en het stoere hout zorgt voor een sterk contrast. En laten we daar nu juist zo’n fan van zijn in onze woningen!

Ook maakt een dergelijk onderstel dat de bank meteen een stukje moderner oogt – ideaal als dit past bij de rest van je interieurstijl. Tevens kun je letten op de combinatie van het onderstel van je bank en die van de bijzettafel of de fauteuil in de ruimte. Laat alles op elkaar aansluiten!
Uniek: velvet bank met een uniek onderstel

Velvet tot aan de grond

Waar je kunt gaan voor de bank met een bijzonder onderstel, heb je ook de optie om juist te kiezen voor een variant waarbij het materiaal tot aan de grond komt. Het is maar net wat je meer aanstaat! Ook hier valt zeker wat voor te zeggen: zo haal je immers nog meer van het fluweel in huis – het materiaal waar we nu zo dol op zijn.

Ook zorgt de look met velvet tot aan de grond voor een iets rustigere look: er is minder afleiding, de bank vormt een groter geheel. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je al veel andere accessoires in de woonkamer hebt staan die ook de aandacht verdienen. Zo blijft de boel goed in balans!
Prachtig in de woonkamer: de velvet bank

De klassieke fluwelen bank

We sluiten de blog af met een klassiek voorbeeld van de fluwelen bank: zo werd de bank in de beginjaren veelal gemaakt. Waar we ‘m tegenwoordig eigenlijk voornamelijk in een modern jasje voorbij zien komen, kun je dit dus ook helemaal anders aanpakken. En geloof ons maar: met die ouderwetse stijl ben je vandaag de dag eigenlijk weer helemaal hip! Er zijn nog maar weinig mensen in bezit van een dergelijk pareltje.

Hiermee ga je hoe dan ook voor een bank die de show steelt. Het mag je dan misschien wat zoekwerk kosten, het resultaat is het meer dan waard. Als je daarbij ook nog eens kiest voor een opvallende kleur, is de boel compleet. Wat een prachtige velvet bank in huis – dat wordt genieten!
De klassieke velvet bank: nog altijd een topper

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply