Het is momenteel een enorme trend en dat zal ook nog wel even zo blijven: het verwerken van een natuurlijke look in je woning. Dit brengt rust en kalmte, en tegelijkertijd juist levendigheid! Haal de natuur in huis met onze tips: van een verbouwing van muur en vloer tot natuurlijke accessoires.

De robuuste muur

Wil je het groots aanpakken als het gaat om het toevoegen van natuurlijke elementen in je woning? Zo zien we het graag! Dit zal je huis een totaal andere look geven – eentje waar je je heel prettig bij gaat voelen.

Geef bijvoorbeeld je muur een make-over. Zo is de witte wand nu passé, en mag je juist voor een meer robuuste uitstraling gaan! Wie beschikt over een stoere bakstenenmuur in huis heeft daarbij geluk: dit past perfect bij de natuurlijke look in huis. Maar ook een vlakke muur kun je een meer aardse uitstraling geven, door de wand bijvoorbeeld een lichtbruine, zachtgrijze of terracotta tint te geven. Dat voegt warmte toe aan je interieur!
Haal de natuur in huis: de robuuste muur

De vloer met karakter

Als je dan toch bezig bent, kun je ook meteen de vloer aanpakken! Ook hier kun je korte metten maken met de strakke aankleding van de vloer. We gaan nu juist voor karakter! Dat betekent dat het geen probleem is als er hier en daar een oneffenheid, een vlekje of een kleurverschil te zien is op bijvoorbeeld de houten vloer. Sterker nog: dat zien we graag! Zo komt de vloer helemaal tot leven.
De levendige vloer zorgt voor een natuurlijke look in huis

Meubelstukken die levendig zijn

Haal de natuur in huis met meubelstukken die bij deze look passen! Ook hier komt het rauwe karakter weer terug: de items die je in huis haalt, mogen echt iets uitstralen. Het materiaal waar je voor gaat is hierbij van belang. Kies voor natuurlijke materialen! Denk aan hout, steen of metaalsoorten.

Synthetische stoffen kun je bij deze trend juist beter achterwege laten. Waar tot voor kort bijvoorbeeld plastic kuipstoelen niet aan te slepen waren, gaan we nu liever voor houten varianten. En die elegant ogende eettafel met slanke poten kun je best vervangen door een stoerder model dat stevig oogt en een donkerdere kleur heeft.
De natuur in huis: kies voor levendige en stoere meubelstukken

Natuurlijke accessoires

Om het af te maken, kun je ook gaan voor natuurlijke accessoires in huis. Let ook hierbij weer op het materiaal: kies voor stoffen als katoen, riet, hout of steen. Zo doet een groot wandkleed wonderen voor het natuur in huis halen. Ook een idee: neem een van riet of jute gevlochten vloerkleed in huis. Een ware eyecatcher! Daarnaast mogen planten niet ontbreken in het natuurlijke interieur. De natuur in huis: daarmee breng je je interieur echt tot leven. Ga voor die unieke uitstraling!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply