Wie zegt dat het omtoveren van je kamer een kostbaar en tijdrovend klusje is? Vooral in de koude wintermaanden is het extra aantrekkelijk de buitenwereld te ontvluchten in je eigen nestje. Lekker cocoonen met een warm dekentje, Netflix en een grote bak thee! Met een oordopjes in je oren en je favoriete playlist op droom je uren weg over nieuwe werelden. Tijd om deze droom werkelijkheid te maken, te beginnen met onze eigen slaapkamer. Met deze tips geniet jij in no-time en zonder stress van een gloednieuw hokje.

Omgooien maar!

Om te beginnen gooien we de hele boel om. Op deze manier maken we een echte nieuwe start. Schuif je bed aan de kant, zet je bureau voor het raam of kies voor een paar mooie legplanken voor extra opslag. Dit is ook het uitgewezen moment om eens kritisch te kijken naar je meubilair. Wil je liever een hoog bed of juist een twijfelaar? Misschien kun je prima uit de voeten met een kleinere kledingkast, door je garderobe eens flink uit te mesten? Zorg in ieder geval voor voldoende (dag)licht, een open inloop en maak zo veel mogelijk gebruik van de wanden. Door de vloer zo veel mogelijk onbenut te laten geniet je van alle leefruimte. Spiegels maken een kleine ruimte optisch groter.

Warme sfeer

Kussens en dekens zijn perfect om een warme sfeer te creëren. Wanneer je investeert in goede vullingen, hoef je ieder seizoen alleen maar – heel low-budget – van hoes te veranderen. Wanneer je veel tijd in je kamer of op bed doorbrengt, is een flinke stapels kussens onmisbaar. Ook leuk: zelf een bijpassende plaid haken of breien. Super portemonnee-vriendelijk en helemaal van deze tijd. Kies gelijk een bijpassende MacBook hoes of kies ervoor om zelf hoesjes te maken en je bent helemaal klaar voor een middagje binge watching.

Grote klapper

Wanneer je niet veel te besteden hebt aan een nieuw interieur, doe je er goed aan geld uit te geven aan één groot en duurzaam object. Ga dus liever voor een echte eyecatcher, in plaats van allerlei kleine tierelantijntjes. Door één nieuw opvallend item in je kamer, krijgt de gehele kamer direct een nieuwe look. Bijvoorbeeld met een nieuw vloerkleed of een romantisch gordijn langs je bed.

Vloerkleed slaapkamer

Washi is het nieuwe zwart

Washi tape! Deze tape is voor iedere creatieveling al maandenlang een heuse trend – en terecht. Met deze handige tape versier je niet alleen je schriften, agenda of telefoonhoesjes. Ook je kamer is niet meer veilig voor deze vrolijke plakkers. Versier bijvoorbeeld de randen van je planken, fotolijstjes, boeken of saaie IKEA meubeltjes. Hang mooie foto’s of kaarten op (washi tape is veilig op bijna alle ondergronden) of maak een strakke geometrische muurversiering.

washi tape interieur

Planten doen goed

Planten geven een ruimte veel rust en een natuurlijke uitstraling. Geen groene vingers? Super hippe cactusjes of vetplanten hebben heel weinig verzorging nodig. Of kies voor een Pilea! Deze plant – ook wel bekend als de ‘pannenkoekplant’ – is bijzonder vriendelijk voor de portemonnee, omdat je in een mum van tijd heel veel stekjes hebt, die uitgroeien tot een compleet nieuwe plant. Leuk om cadeau te geven! Voor bestaande planten kan een nieuwe bloempot of plek een hoop goed doen.

Pilea plant

Afbeeldingen via Shutterstock.com.

Share.

About Author

Leave A Reply