De perfecte meubelstukken, de juiste accessoires en de belangrijkste schoonmaak taken: deze zaken heb je waarschijnlijk wel op orde in je woning. Maar er zijn altijd onafgewerkte interieur plekjes die nodig een make-over verdienen. Je bent je er helemaal bewust van, maar stelt het toch steeds uit. Waar te beginnen? In deze blog helpen we je op weg!

Plinten

Een goed punt om te beginnen, is bij je plinten. Je kan nog zo’n beeldschone vloer in huis hebben, zonder de juiste plinten is de look niet compleet. Plinten zijn dé finishing touch voor je vloer. Dat weten ze bij Karwei ook, waar je terecht kunt voor allerlei verschillende soorten. Er zijn drie typen plinten van Karwei: plakplinten, muurplinten en overzetplinten. Dat maakt dat er altijd een variant tussen zit die geschikt is voor jouw interieur.

Je kunt plinten vinden in allerlei vormen. Van een lage tot een hoge variant, en van een model in een donkere of juist een lichte kleur. Allemaal stralen ze een andere sfeer uit. Zo heeft bijvoorbeeld de witte plint een frisse uitstraling, en ga je met een bruine plint voor een warme look. Het is aan jou om je favoriet te kiezen, en om je vloer voortaan helemaal te laten stralen!
Plinten: dé finishing touch voor je vloer. Ze maken de look helemaal af!Bron afbeelding

Kabels

Bij het televisiemeubel in de woonkamer, bij het bureau in de werkkamer en rondom het aanrecht in de keuken: kabels komen overal in je woning voor. Nodig zijn ze dan ook – zonder elektrische apparatuur zou ons leven er een stuk minder prettig uitzien. Maar het aanzicht van de vele kabels, dat is niet om te genieten.

Belangrijk is dan ook om de kabels in je woning zoveel mogelijk weg te stoppen. Dat brengt een hoop rust met zich mee! De snoeren vormen namelijk niet langer een stoorzender bij de verdere mooie inrichting van je interieur. Er zijn verschillende oplossingen te bedenken. Laat de snoeren bijvoorbeeld achter je meubelstukken langs lopen: achter het tv-meubel, of de poten van je bureau. Ook het netjes wegwerken langs de muur doet wonderen. Ten slotte zijn er tegenwoordig stijlvolle bakken te vinden, speciaal bedoeld om kabels in op te bergen. Hoef je niet eens je gereedschap tevoorschijn te halen!
Kabels behoren bij de onafgewerkte interieur plekjes als je ze niet wegwerkt. Zonde!Bron afbeelding

Vlekken op de muur

Het is zo gebeurd: een vlek op de muur. Spetters van het eten, vieze schoenen die per ongeluk tegen de wand aankomen – noem het maar. Soms is het met een doekje op te lossen, maar jammer genoeg is dat niet altijd het geval. Dan besluit je vaak maar om die vlekken te laten zitten. Terwijl je je er steeds aan ergert. Onze tip: pak die vlekken eens in de zoveel tijd aan! Geef meteen de hele muur een frisse beurt: een nieuwe laag verf eroverheen doet wonderen. Het kost even wat moeite, maar het resultaat mag er zeker zijn. Ook een pluspunt: de eerste tijd, vlak na het verven, zal je weer extra voorzichtig zijn!

Ook schimmel op de badkamermuren komt in veel woningen voor. Hardnekkig om aan te pakken, en daarom blijft dit klusje vaak lang liggen. Zonde! Want dag na dag stoor je je hier weer aan. Smakelijk ziet het er namelijk niet uit. Met een goede spray maak je een eind aan zwarte randen tussen de tegels in je badkamer. Dat zorgt voor een verfrissend en schoon resultaat!
Pak de badkamer zo nu en dan grondig aan, zodat de muur niet langer tot de onafgewerkte interieur plekjes behoortBron afbeelding

Het einde van onafgewerkte interieur plekjes

Voel je je helemaal geïnspireerd om eindelijk eens actie te ondernemen? Hup, van de bank af! Tijd om die onafgewerkte interieur plekjes aan te pakken. Geloof ons maar: voor je het weet is het klussen achter de rug, en ben jij helemaal gelukkig met je woning. Het zijn namelijk de kleine dingen, in dit geval de details, die het doen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply