schilderijWil je eens iets anders aan de muur? Denk dan eens aan een Arabisch of Oosters ‘schilderij’. Of liever: twee of drie van die schilderijen. Het zijn niet echt schilderijen maar prints op canvas. Deze oriëntaalse voorstellingen zijn op een moderne manier vormgeven en om ieder risico van kitsch te vermijden hang je dus niet één, maar een reeks van dezelfde prints, uitgevoerd in verschillende kleurstellingen, op. Een beetje a la Andy Warhol maar dan anders.

Decoratie met een twist
Hang dus een paar van deze Arabische of Oosterse schilderijen op canvas aan een witte muur en style dit af met moderne, strakke design meubelen of in elk geval met een minimalistisch decor. Deze schilderijen zijn moderne prints met een klassiek aandoende afbeelding in zachte kleurstellingen. Dit soort decoratie geeft een beetje extra warmte en sfeer aan een woonkamer of gang met net die twist en knipoog van het niet voor de hand liggende. Probeer het maar eens en kijk hoe het werkt in jouw woonruimte. Dit soort schilderijen is niet erg duur, dus je kunt er eens wat mee experimenteren zonder dat het je kapitalen kost.

Verschillende formaten
De Oosterse schilderijen zijn verkrijgbaar in verschillende maten dus je kunt het formaat aanpassen aan jouw ruimte. Het is wel aan te raden om de formaten van de schilderijen fors te houden. Op die manier slaag je erin om er echt een decoratie-ding van te maken en niet de indruk te wekken dat je pretendeert serieuze kunst te hebben opgehangen. Ook het contrast met strakke lijnen en een minimalistische, rustige, inrichting is belangrijk om het eerder genoemde risico van kitsch zoveel mogelijk voor te zijn.

Share.

About Author

Leave A Reply