In ieder interieur komt het wel voor: beddengoed! Daar slapen we ’s nachts immers heerlijk onder. Maar naast dat beddengoed je comfort biedt, mag het ook best een fraaie look kennen. Dat maakt er een feestje van in je interieur! In deze blog tippen we je onze all-time beddengoed favorieten: stijlvol, tijdloos en altijd goed.

Alle kleuren door elkaar

We beginnen meteen met een idee waarvan je je slaapkamer laat stralen als nooit tevoren. Ga voor een dekbeddenset in meerdere kleuren! Zo voorkom je te allen tijde dat de boel maar saai overkomt in je slaapkamer. Ideaal om dagelijks weer met een vrolijk gevoel wakker te kunnen worden!

Wissel bijvoorbeeld af met tinten per onderdeel. Kies voor iedere kussensloop een andere kleur, en ga voor een dekbed en een plaid in een unieke tint. Een ander idee? Haal beddengoed in huis waar verschillende kleuren op staan afgebeeld. Bijvoorbeeld in de vorm van een regenboog – om maar iets te noemen. Van felle kleuren tot zachte kleuren als pasteltinten: om welke tinten het precies gaat, is aan jou.
Ga voor een kleurrijke look in de slaapkamer

Slapen onder strepen

Het is misschien wel een ware klassieker onder het beddengoed: de variant met de streep! Deze print pakt simpelweg altijd goed uit, en past in iedere slaapkamer. Op eenvoudige wijze zorg je zo voor vrolijkheid en karakter in de ruimte – meer dan een print is er soms niet nodig.

Ook bij de streep is variëren weer goed mogelijk. Zo is er de eenvoudige zwart-wit streep: iedereen kent ‘m wel. Maar je kunt ook gaan voor een combinatie aan kleuren. Dat sluit meteen weer aan op bovenstaand idee: speel met kleuren. Een blauwe streep met geel, een groene streep met rood: er is een boel mogelijk. Maak er jouw feestje van!
Slapen onder strepen: een feest!

Combineer wit met andere tinten

Houd je het liever wat meer basic, maar mag er nog altijd wel een beetje sfeer bij komen kijken? Ook daar hebben we een idee voor! Houd de basis wit: de klassieke beddengoed kleur, de meest tijdloze van allemaal. Daarmee zit je gewoon altijd goed – geen twijfel over mogelijk.

Om de boel vervolgens toch een beetje aan te kleden, ga je voor details van andere kleuren. Denk aan de kussens bovenaan het bed. Of een plaid die je over het dekbed plaatst. Zo ga je voor een sterke basis met een kleurrijke afwerking: helemaal in de juiste balans!
Combineer wit met kleurrijke tinten op je bed

Donker beddengoed: echt uniek

We sluiten af met een idee dat momenteel helemaal trendy is, maar tegelijkertijd ook een tijdloos karakter kent. Donker beddengoed! Daarbij hebben we het over tinten als donkergrijs, diepblauw of zelfs zwart. Misschien niet de kleuren waar je meteen aan denkt als het gaat om beddengoed, maar daarom alleen maar unieker!

Kleuren als deze dragen bij aan een rustgevende uitstraling in de slaapkamer: ideaal om de nachtrust te bevorderen. Ook ziet het er sfeervol uit, zeker als je daarbij meteen de hele slaapkamer een make-over geeft. Combineer het donkere beddengoed met donkere muren en accessoires. Zo maak je het plaatje compleet! Dat wordt heerlijk slapen.
Kies voor donker beddengoed in de slaapkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply