Het is een belangrijke ruimte in je woning: de keuken! Je kunt er dan ook maar beter goed over nadenken wat voor soort keuken je wenst in je woning. Eén van onze favoriete keukens? De open keuken! In deze blog zetten we alle voordelen van deze variant op een rij.

De open keuken: gemakkelijker communiceren

Zoals de term open keuken al doet vermoeden, kun je een stuk gemakkelijker communiceren in een ruimte als deze! De keuken sluit immers direct aan op de eetkamer of de woonkamer – zo heb je je familieleden of gasten altijd dichtbij. Dat maakt een eind aan het gevoel van eenzaamheid dat de gesloten keuken soms met zich mee kan brengen.

Wat ervoor in de plaats komt? Gezelligheid! En dat is uiteraard een fijne toevoeging aan je woning. Terwijl jij druk bezig bent in de keuken, houd je gemakkelijk even een praatje met je gezinsleden die bijvoorbeeld net thuiskomen of even in en uit lopen. Voortaan niet meer hard roepen om maar met je geluid door de deur of muur heen te kunnen komen, maar een direct gesprek waarbij jullie elkaar in de ogen aan kunnen kijken. En dat is echt een stuk beter!
De open keuken: voor een betere en gezelligere communicatie!

Een ruimtelijker gevoel

De keuken die gesloten is, kan al snel overkomen als een krappe ruimte. De muren eromheen maken het er benauwd. Daar komt bij dat de keuken vaak een donker hol lijkt, met meestal maar kleine raampjes. Allemaal niet erg bevorderlijk voor het gevoel dat je bij de ruimte hebt!

Met de open keuken wordt dat anders. Door de muur eruit te slopen, krijgt de keuken een ruimtelijk karakter. Al gaat het maar om het optische idee van vergroting – ook dat doet wonderen! Je kunt voortaan immers een stuk verder kijken vanuit de keuken. Kijk niet langer tegen de muur aan, maar naar de rest van je mooie huisje. Om het nog niet eens te hebben over de extra lichtinval die de open keuken met zich meebrengt!
Een ruimtelijker gevoel in huis? Kies voor de open keuken!

Geuren door het hele huis

We kennen allemaal het gevoel van thuiskomen na een lange werkdag en de heerlijke geuren die je daarbij tegemoet komen vanuit de keuken. Al ligt er maar een teentje knoflook en een gesnipperd uitje in de pan… Genieten geblazen, nietwaar? Met de open keuken laat je deze geuren voortaan nog beter tot je komen – ze bereiken zo immers ook de woonkamer.

Door op deze manier iedere dag weer lekker gemaakt te worden voor het eten, wordt het eetmoment een nog belangrijker moment van de dag. Het draait niet langer om het binnen tien minuten tijd leegeten van je bord, maar wordt op deze manier echt een moment van rust en bezinning. Met het hele gezin! Dat wordt pas gezellig aanschuiven aan tafel.
De voordelen van de open keuken: heerlijke geuren door het hele huis

Oogje in het zeil houden

Het laatste voordeel van de open keuken heeft te maken met de kinderen. Waar je in de gesloten keuken niet weet wat ze aan het uitspoken zijn, is dat met de open variant keuken wel een ander verhaal. Terwijl je door de pannen roert en de borden klaarzet, kun je zo even spieken naar de kinderen, als ze in de woonkamer aan het spelen zijn.

Een super eenvoudige wijze om een oogje in het zeil te houden, dus! Wel zo fijn voor de gemoedsrust. Je hoeft niet steeds de keuken uit te rennen, en kunt je zo dus beter op het eten focussen. En ook ideaal: de open keuken maakt het eenvoudiger om je kids te betrekken bij het koken. Dat scheelt jou natuurlijk weer werk!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply