Of oranje een lelijke kleur is voor in huis? Daar zijn we het zeker niet mee eens! De kleur kan juist heel vrolijk staan – en meer vrolijkheid in huis is wat ons betreft altijd een pluspunt. Vandaar dat we de gezellige kleur in deze blog uitlichten. Kijk mee!

Oranje aan de eettafel

We beginnen met oranje aan de eettafel. Kijk maar eens naar onderstaand beeld: word je daar niet direct vrolijk van? Waar de eettafel al snel een wat sobere of basic uitstraling kan hebben, zorg je met oranje écht voor een andere look. Wow – wat een feest!

Hoewel op het beeld hieronder wel erg is uitgepakt met de kleur, kun je het natuurlijk ook wat eenvoudiger houden. Zo doet alleen een oranje tafelkleed al een heleboel: die maakt dat de ruimte kleur krijgt. Of ga juist alleen voor oranjekleurig serviesgoed, of oranjekleurige accessoires op tafel.
Lekker opvallend: oranje aan de eettafel

De oranje lamp

Wie het liever wat subtieler aanpakt, komt uit met oranje accessoires in huis. Zoals de oranje lamp! Hiermee zorg je echt voor een accent in de ruimte – dat sluit goed aan op verdere neutrale kleuren. Of ga juist voor meerdere lampen in de oranje kleur in huis: zo maak je er als het ware een thema van.

Welk soort lamp je hierbij uitkiest? Dat maakt natuurlijk niet uit! Of het nu een hanglamp, staande lamp of tafellamp is: oranje past bij iedere variant. Net als dat het bij iedere ruimte past!
Mooi: een oranje lamp in huis

Oranje in de keuken

Op zoek naar een unieke ruimte om oranje in te verwerken? Ga dan voor de keuken! Dit doet ons direct denken aan de jaren 60 – toen oranje een heuse trendkleur was. Om die retro vibes terug te halen, doe je er goed aan om oranje in de keuken te verwerken.

Hierbij kun je groots uitpakken, zoals we zien op het beeld hieronder: ga voor oranje keukenkasten! Daarmee bedek je het grootste oppervlakte van deze ruimte in de kleur. Maar je kunt het ook een stuk subtieler aanpakken, door bijvoorbeeld oranje knopjes op de kast te zetten of wat oranje tegels in de muur te verwerken. Of haal oranje items in huis: van de keukenapparaten tot de fruitmand.
Pak uit met oranje in de keuken

Oranje kunst in huis

Ten slotte is het een prachtig idee om oranje te verwerken in de kunstwerken die je in huis hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij boven het bed of de bank!

Hierbij hoeft niet direct het hele schilderij oranje te zijn – mocht je dat wat intens vinden –, maar kan de kleur hier als accent in verwerkt zitten. Kijk maar eens op het beeld hieronder: kleurrijk en stijlvol!
Oranje als accentkleur: retro en opvallend

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply