De zomer is opnieuw in het land en de temperaturen gaan weer fors de hoogte in. Tijd om gezellig te borrelen in het namiddagzonnetje! Uiteraard mag een hapje en een drankje niet ontbreken. Een goede voorbereiding is het halve werk, weet je wel. Om de organisatie van die perfecte zomerborrel vlot te laten verlopen, geven wij alvast zeven praktische tips mee.

# 1. Kies voor een leuke aankleding

Natuurlijk voorzie je in de eerste plaats voldoende sta- en zitplaatsen voor al jouw gasten. Een leuk tafelkleedje en jouw leukste servies mogen alvast niet ontbreken. Bij een borrel bij zonsondergang hang je natuurlijk wat lampjes op, plaats je kaarsjes of kies je misschien beter voor de gezelligheid van een vuurkorf. Dat zijn de basics. Uiteraard kan je het nog heel wat leuker aankleden. Waarom voorzie je niet gewoon een leuk thema? Uiteraard pas je ook de borrelhapjes, de muziek en misschien wel jouw outfit aan in functie van dat thema!

Extra tip: een Hawaiiaans thema doet het ’s zomers altijd goed. Beschik je over een buitenzwembad? Kleed het dan in met Hawaiiaanse accenten, voorzie een leuke palmboom en overkoepel het met een geconditioneerde tent. Zo’n tent hoef je overigens niet te kopen, maar kan je onder andere bij Kontent Structures huren. Wij vinden het alvast een echte aanrader!

# 2. Maak een gastenlijst

Tijdens jouw perfecte zomerborrel mag je echt niet zomaar iemand over het hoofd zien. Maak een lijst op van alle genodigden en ga nadien goed na of je iedereen wel gecontacteerd hebt. Grijp het moment ook aan om enkele praktische zaken te regelen: wie kent elkaar al en wie moet je nog voorstellen? Welke groepjes zullen waarschijnlijk samenscholen en hebben zij wel de nodige ruimte om dat te doen?

# 3. Voorzie een leuk deuntje

Jouw stereo-installatie hoef je niet per se in de tuin te plaatsen. Maar een leuk deuntje is daarentegen wel een must. Je kan kiezen voor een aangename en rustig afspeellijst die je onder andere op YouTube of Spotify vinden kan. Kies je voor dat tweede? Zorg er dan wel voor dat de sfeer niet om de haverklap verstoord wordt door een of andere reclameboodschap.

# 4. Houd rekening met alle mondjes

Hier is de tip een beetje dubbel: enerzijds hoef je je echt niet druk te maken om wat je op tafel zet, anderzijds moet je dat net wel doen. Daarmee bedoelen we vooral dat je voor een zomerborrel echt geen uren in de keuken hoeft te staan. Gezellige hapjes, broodjes en versnaperingen volstaan echt. Zorg vooral dat iedereen tevreden kan toetasten. Voorzie bijvoorbeeld enkele vegetarische alternatieven en zorg voor voldoende afwisseling. Lang niet iedereen is gek van groentjes terwijl sommigen dan weer geen zoetekauwen zijn. Ook op vlak van drankjes geldt deze tip: voorzie zowel frisdrank als alcoholische dranken. Een frisse zomercocktail is echt wel welgekomen, maar ook hier overdrijf je maar beter niet.

# 5. Een selfservice is zoveel leuker

Een alternatief voor zij die geen uren in de keuken willen spenderen maar toch heel wat lekkers willen aanbieden: voorzie een selfservice. Zet glazen en drankjes klaar en laat de bezoekers maar naarstig toetasten. Eventueel richt je jouw tuintafel in als cocktailbar en print je meteen ook enkele leuke receptjes uit. Een cocktail smaakt toch zoveel beter als je ‘m zelf gemaakt hebt? En broodjes? Ach, die kunnen jouw gasten vast wel zelf smeren!

 # 6. Houd rekening met de weersomstandigheden

In Nederland is deze tip allesbehalve eenvoudig. Bij het versturen van de uitnodigingen is het lang niet altijd duidelijk hoe de weersomstandigheden zullen evolueren. Toch kan je alvast de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Houd rekening met voldoende schuilplaatsen, zowel ter bescherming tegen regen als tegen het zonlicht. Schaduw is bijvoorbeeld een must, ook voor jouw drank en hapjes. Ga eventueel ook nog even langs bij de tentverkoop. Zo’n tent kan ook komende jaren nog dienst doen en zo ben je alvast klaar voor alle weersomstandigheden.

# 7. Denk aan jong en oud

Tot slot: als gastvrouw of -heer houd je er maar beter rekening mee dat jouw genodigden niet allemaal identiek zijn. Zijn ook de kinderen welkom? Voorzie dan een leuke bezigheidstherapie opdat ook zij zich kunnen uitleven. Een springkasteel huren kan, maar eenvoud is soms ook leuker. Wat dacht je bijvoorbeeld van een waterballonnengevecht? Vraag uiteraard eerst toestemming aan mans en paps. Maar als zij in het zwembad mogen plonzen, mogen de kids uiteraard ook genieten van al dat waterpret.

 

Share.

About Author

Leave A Reply