Het is gelukt: je bent eindelijk gesetteld in je nieuwe paleisje! Er komt alleen meer bij je nieuwe plekje kijken dan alleen je spulletjes verhuizen. Het uitpakken van alle dozen viel al tegen, maar wanneer je gaat kijken naar wat er nog ontbreekt aan de inrichting zakt de moed je al helemaal in de schoenen.. Alles kost een vermogen en dat terwijl je spaarvarken er maar magertjes bij staat. Gelukkig is er een handige, goedkope en vooral superleuke oplossing: DIY!

We love lights

Je ziet altijd de meest romantische picture-perfect lichtjes voorbij komen op internet, die iedere setting romantisch lijken te maken. Hoe leuk is het om die lampjes helemaal zelf in elkaar te knutselen? Het geheime recept bestaat uit: een paar ballonnen, touw in een kleur naar keuze, een snoer met lichtjes en een pot lijm. Trek om te beginnen je oudste shirt aan, dek de tafel af met een plastic kleed en leg je smartphone veilig weg in een telefoonhoesje, want je kunt ervan uitgaan dat het een kliederboel wordt. Vervolgens blaas je de ballonnen op en omwentel je ze met touw dat je door de lijm hebt gehaald. Wees niet te netjes of te precies: hoe groter de wirwar van draden, hoe leuker het effect. Neem daarna goed de tijd (minimaal vijf uur) om de omhulsels van je lampjes te laten drogen voordat je de ballonnen lek prikt. Bevestig ze vervolgens met een stukje draad om de lampjes en tadaa! Jouw home-made romantische lampjes zijn klaar.

Plantjes

Planten zijn altijd een leuke toevoeging aan je interieur en de mogelijkheden gaan veel verder dan een bakje geraniums op de vensterbank. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan hangplanten? Kies een hoek van de kamer uit die wel wat kleur kan gebruiken en hang daar een plant op in een leuk mandje. Ook een plank aan de muur doet het altijd goed: hier kan je aan de bovenkant plantjes op neerzetten en aan de onderkant met haakjes planten aan ophangen.

Pets-palace

Het maakt niet uit of je nou een cavia, een hond of een kat hebt rondlopen thuis, ze hebben allemaal een ding gemeen: hun hok maakt je interieur niet bepaald mooier. Maar ook hier kun je een originele draai aan geven! Met een paar steigerhouten planken is gemakkelijk een lage bak te maken, ideaal voor je hond of kat en het past ook nog eens bij de rest van de kamer. Als je niet echt een held bent met een zaag en een hamer zijn er genoeg tips en tricks te vinden op het internet. Zoek een voorbeeld op, open hem op je smartphone die je neerzet in een telefoonhouder en ga aan de slag. Als de bak af is kun je ‘m leuk aankleden met kussentjes of een plaid en je eigen ‘DIY-design pet palace’ is klaar!

Tafel aan de muur

Heb jij in je knusse kamer geen plek voor een klein make-up tafeltje onder de spiegel? Een plank aan de muur is dé oplossing. Maar dan is het wel leuk om all the way te gaan: haal daarom meteen een pot verf en wat kwasten en teken op de muur onder de plank de poten van jouw ‘tafeltje’. Het neemt geen ruimte in, maar geeft wel een superleuk effect! En je hebt gelijk een plek gecreëerd om je rondslingerende selfie stick, oordopjes, geheugenkaarten en make-up op te bergen.

Scandinavische look

Als er iets is waarmee jij je inrichting een originele, robuuste twist kunt geven is het wel hout. En om iets preciezer te zijn: pallets. Je kunt pallets voor een prikkie ophalen bij iedere bouwmarkt en de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Het is wel even belangrijk – ongeacht of je ze binnen of buiten gaat gebruiken – dat je ze eerst goed opschuurt. Hierna zijn ze overal voor geschikt voor. Zet of hang een pallet bijvoorbeeld zo neer/op dat de drie dikke balken horizontaal geplaatst zijn. Het resultaat is een plantenbakje of een kastje voor decoraties en kaarsen. Ook kun je heel eenvoudig een Scandinavische hang-bank maken: maak aan alle vier de hoeken van de pallet een touw vast en hang hem op aan een stevige tak. Kleedje, kussentjes en een heldere zomeravond erbij en je hebt het perfecte plekje! Ook binnen zijn pallets altijd een perfect-fit. Met een paar poten eronder creëer je een origineel salontafeltje en door hem op z’n kant neer te zetten krijg je een gave boekenkast.

Hoe kleed jij je huis de DIY-way aan?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock.com. 

Share.

About Author

Leave A Reply