Het is een onmisbaar item in de kinderkamer: de muziekmobiel! Het rustgevende muziekje wiegt je baby immers zo in slaap. En schattig ziet de mobiel er ook nog eens uit! Welke originele ideeën voor de muziekmobiel er zijn? Lees er alles over in deze blog.

De muziekmobiel van hout

Ben je fan van het strakke, stijlvolle interieur – liefst ook in de babykamer? Dan wil je natuurlijk niet voor een muziekmobiel gaan die bestaat uit felle kleuren: een wat schreeuwerige look. En dat is toch hoe we de mobiel maar al te vaak zien.

Gelukkig zijn er ook alternatieven! Een van de originele ideeën voor de muziekmobiel is bijvoorbeeld om voor een variant te gaan die van hout is gemaakt. Verrassend! Zo sluit het item al snel aan op het bedje in de kinderkamer: grote kans dat deze ook uit hout bestaat. Voor meer rust in de ruimte!
Originele ideeën voor de muziekmobiel: gebruik hout

Minimalistisch kleurgebruik

Meer rust in de ruimte creëer je niet alleen met het materiaal; ook de kleuren spelen hierbij een belangrijke rol. En ook die zijn vaak behoorlijk uitgesproken bij de babymobiel. Vrolijk, maar misschien ook wat overdreven – zeker als de rest van de kinderkamer minimalistisch is ingericht.

Ga in dat geval ook voor minimalistische kleuren! Denk aan kleuren die dichter bij elkaar in de buurt staan: laat niet alle kleuren van de regenboog in de mobiel terugkomen, maar kies er een aantal uit. Of ga voor zachte kleuren, zoals pastel. Dat geeft een heel andere look aan de muziekmobiel!
Minimalistische kleuren voor een originele muziekmobiel

Bijzonder materiaal: vilt

Waar de speeltjes aan de muziekmobiel vaak bestaan uit varianten van plastic, kun je dit natuurlijk ook helemaal anders doen. Zeker als je graag zelf aan de slag gaat: tijd voor een DIY voor de kinderkamer!

Materiaal als vilt leent zich hier perfect voor: gemakkelijk om mee te knutselen. Een stukje meer verantwoord, ook nog eens. En daarnaast is vilt ideaal voor een nieuwe look van de mobiel. Want een nieuw materiaal doet wonderen! Zo maak je er echt iets unieks van.
Gebruik vilt: tips voor originele ideeën voor de muziekmobiel

Creëer een sterrenhemel

Welke speeltjes er normaal gezien aan de muziekmobiel hangen? We zien vaak dieren terugkomen, die er lieflijk uitzien. Hartstikke leuk! Maar wil je wel eens iets anders in de kinderkamer? Ook dat kan natuurlijk – laat je creativiteit de vrije loop.

We zijn bijvoorbeeld dol op de sterrenhemel boven het kinderbedje: nog altijd perfect passend, maar tegelijkertijd echt weer eens iets nieuws. De sterren zorgen voor een magisch effect. En wil je het schattige beeld ook nog terug laten komen? Hang er dan een paar wolken bij, van zacht wol. En compleet is de mobiel!
Een sterrenhemel in de kinderkamer

Echt anders dan anders

Wie het ten slotte echt helemaal anders wil doen, kan natuurlijk alles uit de kast halen. Ga in dat geval bijvoorbeeld voor een kleurrijke muziekmobiel van een bijzonder materiaal én met unieke speeltjes.

Zo kun je voor een meer abstracte mobiel gaan: minder herkenbaar, maar nog steeds een feestje om naar te kijken. Zeker als je er wat vrolijke tinten in verwerkt! Die gebruikelijke dieren kun je bijvoorbeeld achterwege laten voor simpelere vormen, zoals cirkels. Zo maak je er bijna een kunstwerk van! Een ware upgrade van de kinderkamer.
Originele ideeën voor de muziekmobiel

Originele ideeën voor de muziekmobiel: het hoeft niet zo gewoontjes

Waar je wellicht al snel de neiging hebt om een babymobiel met een standaard look in huis te halen, kun je het dus ook helemaal anders doen. Om zo echt iets speciaals te maken van de kinderkamer – daar draagt dit items immers zeker aan bij. Het hoeft allemaal niet zo gewoontjes, dankzij deze originele ideeën voor de muziekmobiel!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply