Hoewel het misschien niet het meest relevante item in je woning lijkt, is het er toch een die een prominente plek op tafel krijgt: de onderzetter voor de kopjes! Vaak is deze daarbij ook nog eens op zowel de eettafel als de bijzettafel te vinden. En dat betekent dan ook dat je er best wat aandacht aan mag besteden. Wat zijn nu originele onderzetters? Ontdek meer in deze blog!

Kleurrijke verschijningen

Als het aan ons ligt, mogen die onderzetters best wat kleur in de kamers brengen. Het is immers beeldschoon om met de accessoires in je woning meer levendigheid te verzorgen. Ga voor opvallende kleurcombinaties – en doe daar het liefst nog een schepje bovenop met unieke patronen.

In het voorbeeld op onderstaande foto wordt deze combi goed ingezet. Toveren deze originele onderzetters geen glimlach op je gezicht? Zeker als de inrichting van je interieur verder behoorlijk basic is, doe je er goed aan om fleurige items als deze in huis te halen. En het mooie is: je kunt zelfs met een DIY-project aan de slag gaan, aangezien deze variant van patches is gemaakt. Om het helemaal eigen te maken!
Originele onderzetters: ga voor meer kleur in huis

Een unieke vorm

Waar de nadruk in het eerste voorbeeld toch wel voornamelijk bij de kleur lag, kan je ook juist gaan voor een onderzetter waarvan de vorm opvalt. Hierbij kun je spelen met alle vormen die je maar kunt bedenken. Zo zien we hieronder een schattig hartje, maar kun je ook denken aan sterren, dierengezichtjes of grafische vormen.

Extra leuk is daarbij natuurlijk dat de kopjes helemaal bij de onderzetters horen – zoals op het plaatje het geval is. Maar wat ons betreft hoef je die lat heus niet zo hoog te leggen; met ieder kopje staat de onderzetter met een unieke vorm goed!
Een gezellige boel met deze onderzetters in huis

De houten variant

Zie je de accessoires in je interieur juist liever strak en minimalistisch? Ook dat is natuurlijk een optie – en ook hier zijn er nog altijd originele onderzetters te vinden. Zo zijn wij dol op de onderzetters van hout: een materiaal dat bij dit accessoires nog echt niet zo vaak wordt ingezet. En waarom eigenlijk niet? Het ziet er immers super chique uit.

De houten onderzetters zijn perfect te combineren met minimalistische kopjes: zo stralen ze echt een vorm van rust uit. Perfect eigenlijk, voor dat ontspannende thee-momentje op de dag. Verder kun je met dit materiaal nog een behoorlijk sterke invloed uitoefenen op de look: ga je voor zacht, lichtkleurig hout, of juist liever voor robuust, donkerkleurig hout?
Minimalistische en toch originele onderzetters in huis? Ga voor hout!

Alle kopjes verzamelen

Hoewel we er misschien meteen aan denken om voor ieder kopje een individuele onderzetter in huis te halen, is dat niet per se nodig. Wat er namelijk juist ook heel gezellig uitziet? Het verzamelen van de kopjes op één onderzetter. Of ja, onderzetter: je zou het in dit geval misschien beter een dienblad kunnen noemen. Maar dat dient hetzelfde doel!

Zeker wanneer je ook met een theepot werkt, kan dit idee ook nog eens hartstikke handig zijn. Die grote pot past vaak immers niet goed op het standaard formaat van de onderzetter. Zo, heb je dat probleem meteen weer opgelost.
Het dienblad als onderzetter voor thee: gezellig

Durf uit te pakken met originele onderzetters

Er is een heleboel om uit te kiezen als het aankomt op originele onderzetters! Dat betekent dan ook dat er vast en zeker een variant tussen zit die jij mooi vindt, en die goed past bij de stijl van je interieur. Of het er nu een wordt die vol zit met kleur en uitstraling, of juist liever meer minimalistisch en strak: je maakt jouw huis er uniek mee!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply