We zijn er dol op: hout in huis! Het materiaal zorgt voor een levendige sfeer en brengt tegelijkertijd juist rust naar je woning toe. Het beste van twee werelden, als het aan ons ligt. En het hout in huis wordt des te leuker als je het op originele plekken kwijt kunt. Hoe dat in z’n werk gaat? Lees snel verder.

De keukeninrichting

Keukenkastjes kennen vandaag de dag veelal een look bestaande uit kleuren als grijs, zwart of wit. Vrij basic, en dus ook een beetje saai. Hoewel er natuurlijk niets mis mee is, kunnen we het heel goed begrijpen als je weer eens toe bent aan iets anders.

Wat dacht je daarbij van hout, in de bijbehorende, natuurlijke bruine kleur? Misschien niet iets waar je zo snel aan zou denken bij het inrichten van het keukenblok – wat het dan ook een opvallende plek voor het hout maakt. Alsof je haast in de natuur staat te koken!
Originele plekken voor hout in huis? Denk aan de keukeninrichting!

Een deel van de muur

De muren in onze woningen: die bestaan toch wel grotendeels uit steen. We weten niet beter, en staan hier dus nauwelijks bij stil. Maar er zijn natuurlijk veel meer opties dan dat. Tijd om deze eens te verkennen! Zo leent hout zich goed voor de muur – hier met name bedoeld ter decoratie.

Kies er bijvoorbeeld voor om een stuk van de wand in een ruimte als de woonkamer met hout te bedekken. Dat vormt meteen een ware make-over voor je woning! Dit stuk van de muur springt er zo immers helemaal uit – een echte eyecatcher in je huis. En zo zien we dat maar al te graag.
De muur van hout: origineel idee voor hout in huis

De versiering bij het bed

Een van de karakteristieke kenmerken van hout? Dat het een uitstraling van rust met zich meebrengt. En dé ruimte in huis waar je dat goed in kunt gebruiken, is natuurlijk wel de slaapkamer. Laat het materiaal hout in deze ruimte dan ook in je voordeel werken – voor je het weet, wil je niet meer zonder.

Ook hier is het hout aan de muur weer een idee, net als in het voorbeeld hierboven in de woonkamer. Of je hier nu de gehele wand of alleen het vlak achter je bed mee bedekt: de keus is uiteraard aan jou. Maar ook het plaatsen van grote houten balken bij het bed doet wonderen. Voor een echte robuuste look in huis.
Meer rust in de slaapkamer? Kies voor hout in de ruimte

Hout in de badkamer

Ten slotte tippen we nog een laatste ruimte in huis waar hout prachtig tot z’n recht komt: de badkamer. Ja, echt waar! Hoewel dit misschien wel de laatste plek in huis is waar je aan denkt bij het toevoegen van meer hout, is het in werkelijkheid juist een goed idee. Dit verrassende effect zegt het namelijk al: hout in de badkamer is bijzonder. En dat is nu precies waar we voor willen gaan.

Wie het hout in de badkamer goed klaarmaakt van tevoren en vervolgens regelmatig onderhoudt, beleeft hier jarenlang plezier aan. Het is echt anders dan anders: waar we normaal gezien materialen als steen of keramiek kiezen, ga jij voor iets opvallenders. Score!
Hout in de badkamer: opvallend en uniek

Hout in huis: durf uit te pakken

Hoewel de stap misschien wat groot lijkt, zijn er genoeg manieren te bedenken om op unieke wijze hout in huis te plaatsen. Durf hierbij dan ook gerust uit te pakken! Verwerk met materiaal in kamers, hoeken of details waar je het normaal gezien niet zou verwachten. Voor een originele look in je woning!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply