ijshotel kleinHotels zoals wij die in Nederland kennen, zien er veelal hetzelfde uit. Ook wanneer je naar andere landen gaat, komt het in principe op hetzelfde neer: een nette ruimte met vloerbedekking, een bed en nachtkastjes. En betaal je iets meer, dan krijg je meer luxe in de vorm van een groter bed of een mooier vormgegeven ruimte. Maar zoek je een beetje verder, dan blijkt al gauw dat sommige hotels helemaal niet hetzelfde zijn. Sommige hotels zijn namelijk gemaakt van, jawel, ijs.

ICEHOTEL: hotel van ijs
Ijs? Jazeker, het ICEHOTEL in Kiruna, Zweden, is gemaakt van ijs. Het ICEHOTEL is ’s werelds eerste en grootste hotel ter wereld dat gemaakt is van sneeuw en ijs. Wanneer je de foto’s alleen al ziet, zal je je helemaal in een iglo wanen. Maar dan een wel heel grote iglo.

Rust
In een hotel als ICEHOTEL kom je helemaal tot rust. De bijzondere omgeving zorgt ervoor dat je de drukke zaken van alledag helemaal achter je kunt laten. Door de originele vormgeving zal je je in een compleet andere wereld wanen. Sterker nog, je zult in een andere wereld zíjn.

De bouw van ICEHOTEL
De wijze waarop het hotel is gebouwd, is een wel heel bijzonder verhaal. Jaarlijks wordt meer dan een miljoen kilo ijs uit de rivier Torne älv gehaald. Dit ijs wordt vervolgens samen met sneeuw gedurende de lente en zomer in een gekoelde omgeving bewaard. In november en december wordt het bewaarde ijs tezamen met sneeuw gebruikt om ICEHOTEL te bouwen. Zodra dit alles klaar is, kan je in het hotel overnachten. Echter begint in april alles weer langzaam te smelten, waarna het gehele proces weer overnieuw kan beginnen voor het komende jaar.

Kortom, ICEHOTEL wordt jaarlijks opnieuw gebouwd! Dit is daarom een wel héél bijzonder hotel. Het ICEHOTEL is dan ook een hotel dat zorgt voor een onvergetelijke wintervakantie.

Share.

About Author

Leave A Reply