We zijn er dol op: paars! Het is een kleur die tijdloos is, gezelligheid brengt én stijlvol is. Een ideale combinatie. Je moet wel durven om deze opvallende kleur in je interieur te verwerken – de kleur springt er namelijk hoe dan ook uit. Zeker in de paarse slaapkamer: het onderwerp dat we in deze blog behandelen. Kijk mee voor verschillende voorbeelden.

Paars op het bed

We beginnen de blog over slaapkamer ideeën met paars bij het bed: kies voor paars beddengoed! Als je op de afbeelding hieronder kijkt, begrijp je meteen wat we bedoelen. Ziet dat er niet beeldschoon uit? Echt een plaatje in huis.

Hierbij is ervoor gekozen om een mix aan paarstinten in het beddengoed te verwerken. Een fraai idee! Ga bijvoorbeeld voor kussens in een lichtere tint dan het dekbed – om maar een voorbeeld te noemen. Maar ook als je gaat voor één en dezelfde tint, staat het paars prachtig: dat zorgt voor een meer minimalistisch resultaat. Het is maar net waar je van houdt!
De kleur paars op het bed

Paars op de muur

Naast het bed, is het in de slaapkamer in het paars een idee om een paarse lik verf op de muur te smeren. Zo ga je voor een groot oppervlakte in deze kleur: ideaal als het je wens is dat de kleur volledig centraal staat in de ruimte. En zo zien we het graag! We zijn dan ook dol op de slaapkamer met een paarse muur.

Hierbij is het weer van belang voor welke tint paars je kiest. Ga je voor een mooie lichte tint, richting pastel? Dat past ook helemaal binnen de huidige kleurentrends: niet te fel, toch opvallend. Maar ook dieppaars staat prachtig in de slaapkamer: dat brengt een romantische en rustgevende sfeer. Ook hier is een combinatie overigens weer mogelijk, door bijvoorbeeld de muur in tweeën te ‘delen’ en vervolgens met twee tinten te schilderen.
Paars in de slaapkamer: warm en stijlvol

Kunst en accessoires in het paars

Paars in de slaapkamer: je kunt de kleur ook terug laten komen door het te verwerken in de accessoires in de ruimte. Of wat dacht je van paarse kunst in de ruimte? Dat is echt weer eens wat anders dan anders – perfect als je daarnaar op zoek bent. Kijk maar eens op onderstaand beeld: ziet dat er niet goed uit? Hierbij is ervoor gekozen om ook een paars plaid op het bed te leggen: een goede combinatie.

Maar er zijn meer paarse accessoires denkbaar. Eigenlijk alle accessoires die in de slaapkamer te vinden zijn, kun je in het paars verkrijgen. Van lamp tot klok, van nachtkastje tot plantenpot.
Paarse accessoires in de slaapkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply