Op zoek naar een mooie kleur die je in je woning terug kunt laten komen? Vandaag lichten we de kleur paars uit! Vrolijk, warm en zacht: eigenschappen die een prachtige toevoeging aan je woning vormen. Lees dus snel verder voor voorbeelden en inspiratie!

Paars in de zithoek

De plek in huis waar we allereerst aan denken als het gaat om paars in huis? Dat is de zithoek! Je kunt de woonkamer mooi inrichten met paars door te kiezen voor een paarse bank, paarse stoelen en meer. Durf daarbij gerust uit te pakken en de kleur terug te laten komen op meerdere plekken – zo maak je er echt een feest van in je interieur.

Als je er daarbij voor kiest om eenzelfde paarse tint aan te houden, ga je voor de veilige optie: daarmee zit je altijd goed. In werkelijk ieder interieur staat dit beeldig! Ook kun je ervoor kiezen om met tinten te spelen. Haal bijvoorbeeld een paarse bank in huis in een donkere tint, en ga daarbij voor paarse stoelen of een paarse muur in een lichtere tint. Voor een speels resultaat!
Stijlvol en vrolijk: paars in de zithoek

Paars op de muur

Over die muur gesproken: ook de paarse muur in de woonkamer of de paarse muur in de slaapkamer lichten we maar al te graag uit. Zo ga je meteen voor een flink oppervlakte in deze opvallende kleur – die mag namelijk gezien worden! Of je de kleur in dit geval nu combineert met paarse meubelstukken en accessoires of dat juist achterwege laat, die muur valt hoe dan ook op.

De tint die je daarbij kiest, is van groot belang voor de uitstraling in de ruimte. Zo ziet het er in de slaapkamer heel mooi uit als je gaat voor donkerpaars. Dat is meteen hartstikke rustgevend, wat natuurlijk bevorderlijk is voor een goede nachtrust. En stijlvol is dit ook nog eens. In de woonkamer kun je het wat lichter houden, voor een frisser gevoel. Stem de precieze kleur dus af per ruimte!
Een kleur op de muur? Ga voor paars!

Paars in de slaapkamer

In de slaapkamer kun je paars niet alleen kwijt op de muur, maar ook op een heleboel andere plekken. Zo zien we op het beeld hieronder paars beddengoed. Krijg je niet direct zin om daaronder te kruipen? Wat een luxueuze uitstraling! Een kleur is hierbij namelijk van groot belang – zeker iets om rekening mee te houden.

Het paarse schilderij boven het bed maakt de boel helemaal af – op deze manier kun je kleuren goed met elkaar combineren om te zorgen voor een geheel. Ook de paarse muur, waar we het al eerder over hadden, zou hier goed tot recht komen. Kleuren combineren in huis mag, dus!
Paars in huis: voorbeelden en inspiratie

Paarse accessoires in huis

We sluiten de blog af met paarse woonaccessoires. Deze paarse elementen in huis variëren van opvallend tot subtiel, wat maakt dat je ze op de perfecte wijze kunt samenbrengen.

Ben je op zoek naar een klein gekleurd detail in huis? Ga dan bijvoorbeeld voor een paars bloemetje of een klein paars schilderij aan de muur. Mag het van jou wel wat opvallender? Haal in dat geval een aantal paarse kussenslopen in huis voor op de bank of ga voor een vloerkleed in deze kleur. Genieten maar, met deze sfeervolle tint in huis!
Pak uit met paarse woonaccessoires in huis

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply