Ben je op zoek naar een nieuwe kleur in je woning? We zijn dol op pasteltinten! Ze kennen een subtiele en rustgevende uitstraling, en geven tegelijkertijd karakter. Een ideale combinatie, dus! In deze blog geven we verschillende voorbeelden van pastelkleuren in huis.

Pastelkleuren in de eetruimte

We beginnen de blog over pastelkleuren in het interieur in de eetruimte. Je denkt er misschien niet zo snel aan om hier kleur te verwerken: vaak gaat het slechts om gebruikelijke tinten als het bruin van het hout. Maar een kleur staat hier juist hartstikke vrolijk! Reden om hiervoor te kiezen, dus.

Ga bijvoorbeeld voor eetkamerstoelen in verschillende pastelkleuren, zoals we op onderstaand beeld zien. Dat ziet er toch hartstikke gezellig uit? Echt weer eens iets anders dan gebruikelijke stoelen in het interieur, van bijvoorbeeld een houten kleur. Durf hier dan ook voor te kiezen. Een ander idee? Een eettafel in pastel!
Pastelkleuren in huis: verschillende voorbeelden

Pastel in de slaapkamer

De slaapkamer in pastel is ook een prachtig idee. Het geeft deze ruimte een lichte uitwerking, wat maakt dat je er goed tot rust kunt komen. En ook zorgt het ervoor dat dit een prettige ruimte is om in te verblijven!

Pastel in de slaapkamer kun je op allerlei manieren verwerken. Ga bijvoorbeeld voor kussens in pastel op het bed, of kies voor een pastel dekbedovertrek. Daar slaap je vast heerlijk onder! Welke dekbedovertrek pastel kleuren er te vinden zijn? Wij zijn fan van pastelroze, -groen en -blauw. Om maar wat voorbeelden te noemen. En dan nog een laatste idee: pastel gordijnen in de slaapkamer!
Mooi: pasteltinten in de slaapkamer

Pastel in de woonkamer

Ook in de woonkamer komt het pastel interieur goed tot recht. Waar we het eerder hadden over pastel eetkamerstoelen, zijn er meer meubelstukken in pastel te vinden. Denk aan de bank, de bijzettafel of de fauteuil. Maar ook pastel accessoires zijn een idee! Ga bijvoorbeeld voor een vloerkleed in pastel – dat steekt bijvoorbeeld juist weer goed af bij een donkerkleurige bank. Want combineren is zeker een idee: je hoeft niet alleen voor pasteltinten in huis te kiezen. Het is maar net wat jij mooi vindt staan.

Ook andere accessoires zijn prachtig, zoals bloempotten, kaarsenhouders of kunst in deze tint. En mag het van jou nog wel een stapje verder gaan: kun je geen genoeg krijgen van deze kleur? Ga dan voor pastel kleuren muurverf en geef je wand een lik verf! Zo ga je pas écht voor een vrolijke look in je interieur – waar pasteltinten hoe dan ook voor zorgen.
Pastelkleuren in huis: verschillende voorbeelden

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply