Overal waar je in woonmagazines of bij (online) woonwinkels kijkt, zie je tegenwoordig pasteltinten terug. Pastel is namelijk helemaal in. Zachtgeel, babyblauw, zachtroze, mintgroen: het zijn allemaal pastelkleuren die je bij zowel meubels als woonaccessoires terugziet. In dit artikel geven we je een idee van de mogelijkheden van pastel in je interieur en vertellen we je waar je bij pasteltinten op moet letten.

Woonaccessoires en meubels in pasteltinten
Doordat pasteltinten zo populair zijn, zijn er voldoende mogelijkheden om pastel in je interieur te laten terugkomen. Woonaccessoires als vazen, waxinelichtjes en schalen zijn in kleuren als zachtgeel, mintgroen en zachtblauw te verkrijgen, maar ook meubels als fauteuils en bijzettafeltjes gaan mee met deze trend. Hierdoor kun je verschillende soorten woonaccessoires en meubels in pasteltinten met elkaar combineren. Dit geldt voor iedere ruimte in je huis: de woonkamer, slaapkamer, hal en keuken kunnen bijvoorbeeld allemaal in deze stijl omgetoverd worden.

Mogelijkheden van pasteltinten
Alhoewel er genoeg woonaccessoires en meubels in pastel te verkrijgen zijn en je hier dus een compleet interieur mee kunt samenstellen, is het niet verstandig dit ook daadwerkelijk te doen. Er schuilt namelijk een gevaar hierin: te veel pasteltinten bij elkaar zorgen ervoor dat het interieur er flets uitziet. Combineer daarom gerust met natureltinten als beige en taupe of kies een witte basis. Dit geldt voor zowel je meubels als je accessoires: witte meubels bijvoorbeeld gaan goed samen met pastelkleurige woonaccessoires. Andersom kunnen pastelkleurige meubels ook goed samengaan met woonaccessoires in wit en/of natureltinten. Houd er wel rekening mee dat meubels minder gemakkelijk te vervangen zijn dan woonaccessoires.

Door een paar simpele wijzigingen in je interieur aan te brengen, kun je al meegenieten van deze ‘pasteltrend’. Je hoeft zeker niet je gehele interieur aan te pakken. Sterker nog, met een paar kleine wijzigingen voorkom je dat het geheel ‘té’ wordt.

Share.

About Author

Leave A Reply