We kennen het allemaal wel: een of meerdere foto’s aan de wand die het interieur persoonlijk maken. Prachtig, natuurlijk! Maar ben je niet eens toe aan een unieker idee? Er zijn immers nog veel meer manieren te bedenken om de muur eigen te maken. Ontdek in deze blog: voorbeelden van persoonlijke prints aan de muur.

Afdrukken van de handpalmen

Dit is misschien wel ons favoriete voorbeeld van persoonlijke prints aan de muur: een afdruk van de handpalmen. Veel subtieler dan een foto, en misschien zelfs ook een stukje stijlvoller. Tegelijkertijd is het toch iets wat het gezin helemaal symboliseert! Prachtig om in te lijsten en een plek te geven aan de wand in de woonkamer of slaapkamer.

Wat een voordeel is dat erbij komt kijken: je kunt de print van de handpalmen helemaal vormgeven zoals jij dat wilt. Kies bijvoorbeeld voor een kleur die goed bij de rest van het interieur past. Of laat er de namen bijzetten, of een ander bijzonder gebaar.
Handpalm afdrukken aan de muur: uniek en bijzonder

De tekening als behang

Met dank aan het digitale tijdperk is het vandaag de dag hartstikke makkelijk om iets in behang om te kunnen zetten – om dit zo helemaal persoonlijk te kunnen maken. Denk aan een tekening van je kind! Het is mogelijk om hier een scan van te maken en er vervolgens behang van te laten ontwerpen. Wauw!

Dit is natuurlijk een heel bijzondere manier om de wand in de kinderkamer mee te vullen. Of wat dacht je zelfs van de muur in je eigen slaapkamer? Daarbij kun je natuurlijk zelf kiezen: wil je de tekening een keer laten drukken op het behang of ga je voor een print in herhaling? Het is maar net wat naar jouw smaak is!
Persoonlijke prints aan de muur: de tekening als behang

Favoriete quote aan de muur

Ook woorden doen het heel goed aan de muur: ze brengen immers al snel een sterk gevoel over. Zeker als je daarbij ook gaat voor een ontwerp en een lettertype die passen bij de rest van het interieur! Maar niet alleen het ontwerp en het lettertype dienen te passen, ook over de quote kun je goed nadenken. Zo heb je misschien de neiging om er gewoon klakkeloos eentje van het internet af te halen – die je wel aardig in de oren klinkt.

Maar wil je er niet liever iets echt persoonlijks van maken? Het komt immers groot op de muur te staan! Denk daarom in termen van het gezin: hebben jullie een favoriet muzieknummer? Haal daar een mooie zin uit. Of is er een bijzondere of grappige uitspraak die steeds maar weer naar voren komt in jullie gesprekken? Ook zeker een idee als quote aan de muur!
Favoriete quote aan de muur: interieur persoonlijk maken

Moodboard voor het hele gezin

Het laatste voorbeeld gaat om persoonlijke prints aan de muur die steeds in beweging blijven. Voor een levendig resultaat: plaats een moodboard voor het hele gezin aan de wand. We horen je al denken: een moodboard, dat is toch voor zakelijke doeleinden? Maar daar is niets van waar. Je kunt het zo persoonlijk maken als jij maar wilt!

Het idee is als volgt: plaats een groot gaasrek aan de muur, en zorg voor knijpers en touw. Vervolgens mag iedereen hier aan ophangen wat hij of zij mooi vindt. Geef ieder een eigen hoekje aan ruimte, of hang juist alles door elkaar. Van knipsels uit tijdschriften tot foto’s, van bewaarde kaartjes tot post-its. Een kleurrijk geheel dat karakter heeft!
Uniek idee: een moodboard voor het hele gezin!

Persoonlijke prints aan de muur: voor een unieke look

Persoonlijkheid kun je op allerlei manieren overbrengen in huis. Persoonlijke prints aan de muur zijn hier een goed voorbeeld van! En zoals uit deze blog wel is gebleken: er zijn allerlei ideeën om voor karakter te kiezen. Een waardevolle toevoeging aan het interieur!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply