Eigenlijk is het helemaal geen leuk klusje, het witten van je plafond. Veel mensen krijgen al nek- en schouderpijn bij het idee alleen. Krampachtig continu boven je eigen macht werken terwijl je teamgenoot de wiebelende ladder krampachtig vasthoudt.

Toch ontkomen we er niet aan. Het plafond witten is gewoon een van die taken die eens in de zoveel tijd gedaan moet worden. Vetvlekken, roetvegen of andere spetters gaan niet zomaar van je plafond, en als je eenmaal een keer goed gekeken hebt kun je ze ook niet meer ontzien. Om deze minder leuke taak iets aangenamer te maken hebben we hier een aantal simpele en praktische tips voor je op een rijtje gezet:

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk
  Zorg dat je van te voren alle benodigde materialen in huis hebt en een planning hebt gemaakt. Zorg (natuurlijk) voor voldoende verf, roerstaafjes, werkmaterialen, sponzen, tape en verschillende kwasten. Op deze manier kun je de klus in een keer klaren zonder tijd te verspillen aan extra aankopen.
 2. Bescherm en voorkom overbodig schoonmaken
  Hoe beter je de vloeren en muren beschermt, hoe minder tijd er komt te zitten in het schoonmaken. Verpak meubels in plastic of verhuis ze uit de ruimte om helemaal veilig te zijn. Plak vloeren af met kranten of plastic en verzeker dat je geen plekjes overslaat. Het verwijderen van verfplekken kan uit sommige vloeren (tapijt bijvoorbeeld) enorm lastig zijn, zeker zonder de juiste schoonmaakmaterialen. 
 3. Hoeken en randen eerst
  Begin met het precisiewerk zodat daarna je soepel en snel de ‘grote klus’ kunt klaren. Zorg dat alle hoeken en randjes vast netjes en strak aangestipt zijn en werk vanuit daar naar binnen. Voor sommige delen zal je bijvoorbeeld een kwast nodig hebben, terwijl andere delen van het plafond weer gemakkelijk met de roller kunnen.

kwasten

 1. Laat zitten!
  Verwijder het afplaktape niet te snel. Het verwijderen van de tape met nog niet goed opgedroogde verf zorgt voor een slordige afwerking en vaak extra werk. Laat de afplaktape dus gewoon zo lang mogelijk zitten; het zit er niet in de weg toch?
 2. Goede afwerking
  Als het karwei gedaan is moet er natuurlijk schoongemaakt worden. Als je dan toch bezig bent kun je net zo goed meteen de onafgewerkte interieur plekjes Op deze manier is er niets dat af kan leiden van je prachtig gewitte plafond. Pak die vlekken op de muur even aan, of verwijder oude verfresten van je vloer en plinten nu je toch aan het schoonmaken bent.
Share.

About Author

Schrijven is mijn ding, altijd al zo geweest. Daarom kun je me ook dagelijks vinden op Chapternine.today, waar ik schrijf over het leven, de liefde en geluk. Maar naast mijn eigen schrijven werk ik ook op freelance basis voor verschillende inspirerende online magazines. Met veel plezier voorzie ik je dus ook van alle ins & outs over reizen, wonen en leven! Meer weten? Kijk voor schrijf- social- en online marketing opdrachten eens op www.myrakokke.com

Leave A Reply