Wil je meer opbergruimte in de badkamer hebben? Plankjes in de badkamer bieden een handige oplossing! Hang deze op aan de muur, en je kunt er allerlei spullen op kwijt. Handig als extraatje naast de kast bijvoorbeeld. En het staat ook nog eens hartstikke stijlvol. In deze blog geven we tips: wat kun je kwijt op badkamer plankjes?

De handdoeken

In elke badkamer zijn ze nodig: handdoeken! Daar kun je dus maar beter genoeg opbergplek voor hebben in de ruimte. En planken aan de muur zijn daarbij hartstikke handig: daar pak je die handdoeken namelijk snel vanaf. Ideaal als je er snel eentje weg moet grissen als je ‘m bent vergeten te pakken bij het douchen. Zo hoef je niet eerst helemaal moeilijk te doen in een kast!

Als je handdoeken in fraaie kleuren hebt, kun je ze zo ook mooi tentoonstellen. Ze vallen zo namelijk echt op! Rol ze netjes op, of vouw ze op – en je raakt er niet op uitgekeken.

Plankjes aan de muur in de badkamer: dit kun je erop kwijt

Wc-rollen

Is er ook een toilet in de badkamer te vinden? Dan is het een idee om de wc-rollen op een plankje aan de muur te zetten. Toch wel wat frisser dan wanneer ze bijvoorbeeld op de grond staan – zeker omdat in de badkamer de vloer al gauw nat kan worden.

En ook ziet het er gewoon gezelliger uit zo! Zeker als je voor planken in een stijlvolle houten kleur gaat. Mooi ook ter afwisseling van al het witgoed in de badkamer – zoals de wc-pot bijvoorbeeld, en vaak ook de tegels en kleur op de muur.

Zeepjes en meer

Er zijn allerlei gebruiksvoorwerpen in de badkamer te vinden, zoals zeep, deo, shampoo, scheerschuim… En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Grote kans dat dit allemaal in het kastje onder de wastafel gepropt staat. Irritant, toch? Want het staat al snel veel te vol.

Ga bijvoorbeeld voor een plankje boven de wastafel waar je ook het een en ander op kwijt kunt. Zeker als je hier de spulletjes met een fraaie verpakking plaatst, of als je ze uit de verpakking haalt en in glazen bakjes stopt, is dit een plaatje. Ook kun je zo handige verdelingen maken. Laat bijvoorbeeld jouw spullen op het plankje in de badkamer staan, en de spullen van je partner in de kast. Wel zo overzichtelijk!

Badkamer plankjes: handig én stijlvol

Planten en bloemen

We sluiten de blog af met een idee voor decoratie op de badkamer plankjes. Zet er vrolijke bloemen of planten op neer! Want die badkamer plankjes vormen ook een ideale manier om wat meer aankleding in de ruimte te verwerken. De badkamer is immers al zo snel saai – tijd voor verandering!

Je kunt er juist voor kiezen om die planten en bloemen tussen de andere spullen op de plankjes in de badkamer te plaatsen. Zet ze bijvoorbeeld naast de wc-rollen of handdoeken neer. Zo ga je voor een speels effect. En dat mag nu juist met die planken: het hoeft er niet strak uit te zien, maar je kunt juist ook voor een wat rommeligere look gaan.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply