Planten, planten en nog eens planten: het is een ware trend vandaag de dag. Je kunt er niet genoeg in huis hebben, lijkt wel. En daar zijn wij het helemaal mee eens! Zet ze dan ook in alle ruimtes in je interieur, dat maakt het zo gezellig in huis. Bijvoorbeeld in de keuken! In deze blog geven we verschillende voorbeelden voor planten in de keuken.

Bruikbare planten

We beginnen met een praktische tip onder de keuken planten: ga voor varianten die je ook daadwerkelijk van pas komen bij het koken! Haal bijvoorbeeld een paar verschillende kruidenplanten in huis, en plant ze in een mooie, grote bak. Als je ze niet meteen helemaal kaal plukt, doe je er best lang mee – ze gaan zo in ieder geval een stuk minder snel dan wanneer je ze uit een potje in de supermarkt haalt.

En zo beleef je er ook een stuk meer plezier aan! Juist door ze in een mooie bak te zetten, ziet het er gezellig uit. Zet ze bijvoorbeeld in de vensterbank neer, of op een houten plank aan de muur in de keuken. En wedden dat je maaltijden er ook nog eens lekkerder van worden, dankzij die planten in de keuken?
Ideaal en mooi in de keuken: kruidenplanten

Hangplanten

Wat enorm gezellig staat? Een hangplant in de keuken! Zo weet je ook zeker dat je ze kwijt kunt – daar is namelijk altijd wel plek voor. Hang ze bijvoorbeeld op aan een rails aan de muur – waar je ook plek hebt voor de messen en ander gerei. Of hang ze juist op in het plafond, dat is ook een optie.

De planten voor in de keuken geven hier een speelse look – en laten we daar nu zo dol op zijn in huis. Zo ga je echt voor een levendig gevoel in de keuken: ideaal als het anders maar een wat saaie plek is!
Planten in de keuken: tips en voorbeelden

Kleine planten

Er is misschien maar weinig ruimte over in de keuken, waardoor je al gauw denkt: laat maar zitten, die planten. En dat is maar wat zonde! Het ziet er namelijk enorm gezellig uit – planten geven echt dat beetje extra aan een keuken. Daarom is het wel een idee om kleine plantjes in de keuken te plaatsen. Ze hoeven namelijk heus niet veel ruimte in te nemen – die grote planten kun je het best bewaren voor bijvoorbeeld de woonkamer.

Kleine plantjes zet je makkelijker even ergens tussendoor. Wees daarbij creatief met je keuken aankleding. Zet ze bijvoorbeeld op de kastjes, op een leeg plekje op het aanrecht of op de koelkast – om maar wat voorbeelden te noemen. En als je dit afwisselt met die hangplanten, wordt het een prachtig geheel.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply