Ze zijn razend populair: quotes in het interieur! In vrijwel iedere kamer kun je ze kwijt – vaak kom je daarbij zelfs uit met een spreuk die perfect bij een bepaalde ruimte past. Maar naast wélke quotes je op kunt hangen, lichten wij vandaag uit: waarom zijn quotes in je huis een goed idee? Wat is de reden dat jij deze trend niet mag missen?

Quotes kun je op allerlei manieren kwijt in je huis. Ben je fan van lijsten? Ga dan voor een geprinte quote in een bijpassende fotolijst. Of wat dacht je natuurlijk van het letterbord! Daarmee combineer je twee trends in één: de quote én het design waarin je deze ophangt.

Ook kun je gaan voor andere creatieve manieren om uitspraken in je woning kwijt te kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een muur van krijtverf, waarop je in je mooiste handschrift inspirerende teksten schrijft. En als je er zeker van bent dat er één bepaalde quote is die perfect bij jou past, kun je er zelfs voor kiezen om deze in het behang te verwerken! Wat is nu de meerwaarde van quotes in het interieur?

Een persoonlijke tintje

Allereerst voegen quotes een persoonlijk tintje toe aan je huis. Ze laten echt iets van jou zien – meer dan andere accessoires in je woning dit doen. Zo geven ze vaak weer waardoor je geïnspireerd wordt, waar je van houdt of wat voor herinnering je koestert. En wie het interieur op zo’n geheel persoonlijke wijze inricht, maakt er natuurlijk echt iets bijzonders van. Goals!
Kies voor inspirerende quotes in je interieurBron afbeelding

Ga voor stijl met de quote in het interieur

Quotes zijn momenteel helemaal trendy. In steeds meer interieurs zie je ze terug – laat staan op inspiratieplatformen als Pinterest of Instagram. Dat betekent dat je er eigenlijk niet meer omheen kunt. Uitspraken zijn dan ook een stijlvolle toevoeging aan je woning. Daarbij kun je spelen met het font, oftewel lettertype, om deze helemaal bij je interieur te laten passen. Sierlijke letters gaan goed samen met een klassieke of traditionele woonstijl. Maar bij de industriële stijl kies je voor strakke letters. Het is maar net wat jouw favoriet is!
Een stijlvolle trend: quotes in het interieurBron afbeelding

Een grappige uitstraling

Hoewel we natuurlijk snappen dat je interieur en het inrichten ervan serieuze zaken zijn, mag een lolletje tussendoor best! Sterker nog: het is dat wat je woning uniek en anders maakt. De quote in het interieur is ideaal inzetbaar als een humoristisch element in het huis. Wanneer je natuurlijk gaat voor een uitspraak die aan het lachen maakt!

Probeer hierbij te kiezen voor een uitspraak die jij grappig vindt, of die zelfs alleen van toepassing is op jou en je gezin. Een voorbeeld: hebben jullie een zelfbedacht grapje? Of op vakantie eens iets hilarisch gehoord, waarbij iedereen in een deuk lag? Dit zijn perfecte situaties om als quotes op te schrijven! Zo word je steeds opnieuw aan een dierbaar moment herinnerd, en verschijnt er daarbij altijd weer een glimlach op je gezicht.
Quotes in het interieur zijn humoristischBron afbeelding

Quotes in het interieur: persoonlijk en stijlvol

Of je nu gaat voor het persoonlijke, humoristische of stijlvolle aspect: quotes in het interieur brengen dit allemaal met zich mee. Dat maakt dan ook dat we er zo dol op zijn! Uitspraken vormen een waardevolle toevoeging aan je woning, in werkelijk iedere kamer. Nu alleen nog even op zoek naar die ene perfecte quote die bij jou past! Haal er een uit een mooi lied of gedicht, of laat je eigen creativiteit het werk doen.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply