We kennen het probleem allemaal wel: het last hebben van rondslingerende spullen in huis. En dan met name rondslingerende kleding! Want waar kun je dat nu eens handig opbergen, als je het bijvoorbeeld een dagje hebt gedragen en nog niet in de was hoeft te gooien? In deze blog geven we verschillende tips voor het opruimen van kleding – lees en leer.

Een bak voor sportkleding

Kleding opruimen: daarbij draait het bijvoorbeeld om je alledaagse kleren, of de kleren waarmee je naar werk gaat. Maar er is nog iets – waar we de blog meteen mee willen beginnen: sportkleding! Hoewel je het waarschijnlijk vaak wast, is het misschien niet iedere keer nodig – en waar bewaar je het dan?

Bijvoorbeeld in een kleding opbergbox, die je in de badkamer of slaapkamer zet! Zo is het uit het zicht: sportkleding hoeft immers niet zozeer in het oog te liggen. Ook weet je zo precies waar het te vinden is, lekker makkelijk voor jou dus. Zorg het liefst voor een bak die kan luchten, of laat de bovenkant openstaan – om vieze geurtjes te voorkomen.
Rondslingerende kleding een plek geven in huis: tips en tricks

Op een stoel of in de hoek

Het is een klassieke manier van kleding opbergen: gooi het op een stoel of in de hoek. Nu denk je misschien al meteen: dat ziet er toch rommelig uit? Dat is ook gauw het geval – tenzij je het goed aanpakt.

Dat doe je bijvoorbeeld door één duidelijke plek aan te wijzen waar je kleding kwijt kunt. Gooi het dus niet in álle hoeken of op álle stoelen in de ruimte, maar kies er één uit. Als je het er vervolgens ook nog een beetje netjes neerlegt, werkt deze methode prima!

Een deel in een kast vrijmaken

Wil je het opbergen van kleding toch liever achter gesloten deuren doen? Dan is het een idee om er een deel van je kast voor vrij te maken. Bepaal bijvoorbeeld dat een hoek in je kast bestemd is voor kleding die je een keer hebt aangehad maar die nog niet in de was hoeft. Dan weet je precies wat op welke plek te vinden is!

Het voordeel hiervan is dat het er niet rommelig uitziet. Het vormt nu immers gewoon onderdeel van je kledingkast – die toch al in een ruimte als de slaapkamer te vinden is.
Zo houd je kleding netjes in je woning

Opbergen in de hal

Nu we de kleding hebben gehad, is er nog een probleem: rondslingerende schoenen! Ook daar heb je een opbergplek voor nodig – het kan immers zorgen voor net zoveel irritatie. Wat ons betreft is de hal de handigste plek voor het opbergen van schoenen. Zo kun je ze bij de deur aan- en uitdoen, en is er een duidelijke centrale plek.

Zorg in de hal bijvoorbeeld voor een schoenenkast, waar iedereen in de woning een aantal schoenen in kwijt kan. Of haal een gezellig bankje in huis, waar je schoenen onder kwijt kunt. En het voordeel is: daar kun je ook nog eens op gaan zitten bij het aantrekken. Is dat niet ideaal?

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply