Roze en blauw: het zijn twee kleuren die vandaag de dag razendpopulair zijn in het interieur. Echte trends dus, deze tinten! En dat maakt dat we het maar moeilijk vinden om een favoriet te kiezen: beide kleuren vormen een prachtige toevoeging aan je woning. Vandaar dat we je in deze blog laten zien dat je de twee kleuren heel goed kunt samenvoegen. Dat wordt een beeldschoon feestje in huis!

De muur en de meubelstukken

Wil je beide kleuren op een opvallende wijze terug laten komen in je interieur? Dan doe je er natuurlijk goed aan om grote items en oppervlaktes in huis een make-over te geven met roze en blauw. Pak het dus meteen groots aan! Alleen zo schets je een scherp contrast in je woning, met dank aan deze twee kleuren die toch behoorlijk van elkaar verschillen.

Onze favoriete combinatie? Dan hebben we het toch wel over de make-over van de muur én de meubelstukken. Met andere woorden: geef je muur een blauwe lik verf, en haal bijvoorbeeld een roze bank of stoelen in huis. Wow! Je kunt dit uiteraard ook omdraaien: het is maar net waar jij welke kleur het liefst ziet. Zo wordt je interieur met diepblauw aan de muur heel warm, en met roze aan de wand juist wat lieflijker.
Roze en blauw in het interieur: ga voor een sterk contrast

Het zit ‘m in de details

Vind je de stap hierboven wat te ver gaan, maar wil je alsnog de twee mooie kleuren in je woning verwerken? Niet getreurd: ook dat is uiteraard een optie! In dat geval gaan we voor een subtielere optie. Ditmaal zijn het niet de grote items in huis die een blauwe of roze look krijgen, maar de details. Precies: de accessoires!

Zo staat het beeldschoon om in de slaapkamer kussentjes of plaids in het roze en blauw in huis te halen. Die kleurencombinatie werkt hier heel sterk! Zeker als de muren een neutrale kleur kennen, zoals wit of grijs. Dan vormen deze accessoires echt een passende eyecatcher! Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de woonkamer: ook op de bank kun je kussentjes in deze mix aan kleuren kwijt. Opties genoeg!
Accessoires in het interieur: combineer roze en blauw

Speel met de tinten

Waar we in de voorbeelden hierboven met name een diepe kleur blauw voorbij zagen komen, kun je natuurlijk ook heel goed spelen met de tinten van de kleuren. Dat geeft meteen een heel ander effect! Zo zien we op de foto hieronder geen diepblauw, maar juiste een zachte kleur blauw, bijna tegen de kleur grijs aan. Hiermee zorg je nog altijd voor het contrast tussen het blauw en geel, maar kies je gelijk voor een lichtere look. Check maar eens het verschil met de eerste foto!

Ook met roze kun je een soortgelijk effect teweegbrengen. Zo is momenteel een oudroze kleur erg populair. Maar wat nu als je liever een tint als flamingoroze ziet? Of als je zelfs nog een stapje feller wilt gaan met zuurstokroze? Ook dat zijn natuurlijk allemaal opties: door met de tinten binnen de kleuren te spelen, kom je uit bij jouw ultieme combinatie. Helemaal passend bij jouw stijl en woning!
Roze en blauw in het interieur: inspiratie en tips

Roze en blauw in huis: durf te spelen met kleur

Welke items je dan ook een kleurrijke make-over geeft en in welke tinten je dit dan ook doet: we hopen dat het idee inmiddels duidelijk is. Durf te spelen met kleuren in huis! Hoewel je in eerste instantie misschien niet zou verwachten dat kleuren als roze en blauw in het interieur kunnen samenwerken, blijkt dat dus helemaal anders te zitten. Pak daarmee uit, en durf te gaan voor die opvallende look!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply