Het is een bekende struggle voor een heleboel ouders: het kind wil graag roze in de kamer, maar de ouders vinden dat dit al snel te kinderachtig overkomt. No worries! Het is mogelijk om dit op een andere manier aan te pakken: roze in de kinderkamer hoeft heus niet kinderachtig te zijn. In deze blog laten we zien op welke manieren en met welke items je kunt gaan voor roze in de kamer met een mooie uitstraling. Zo komen jullie dus samen tot een middenweg!

De roze muur

Een roze muur in de kinderkamer? We kunnen het ons goed voorstellen dat je in eerste instantie schrikt van dit idee: het gaat immers om een heel groot oppervlakte in de ruimte. Maar er is geen reden tot paniek! Het kan juist heel stijlvol zijn om de muur in de kinderkamer roze te verven. Belangrijk hierbij is dat je let op de tint roze die je uitkiest. Wie voor zuurstokroze gaat, kiest meteen voor een zeer opvallende kleur. Maar als je voor wat zachter roze, zoals oudroze, gaat, zorgt dat voor een heel ander effect!

Tegenover je kind kun je juist communiceren dat het een feest is dat er zo’n groot onderdeel van de kamer in een roze look zal veranderen! De muur kan immers vanuit vrijwel alle plekken in de kamer worden bekeken – zeker als je alle muren in de kinderkamer een roze lik verf geeft! Daarmee is wel meteen snel een compromis gesloten: naast de roze muur, komen er geen andere roze items in de kamer terecht.
Roze in een meisjeskamer: de muur!

Eén roze meubelstuk

Vind je het wat teveel om meteen de gehele wand roze te maken in de kamer? Er zijn natuurlijk ook opties te bedenken waarbij de kleur minder op de voorgrond is. Zo kan het er mooi uitzien om één roze meubelstuk in de kinderkamer te plaatsen: niet meer, niet minder.

Om welk meubelstuk het dan precies gaat? Dat kun je natuurlijk helemaal zelf bedenken! Van het bed tot de stoel, van het bureau tot de kast: het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat. Op onderstaand beeld zien we een stoel in een vrolijke roze kleur, naast items die er een stuk neutraler uitzien qua tint. Dat maakt het ineens helemaal niet meer zo storend, een beetje van die roze kleur in de kamer!
Roze in een kinderkamer: de meubelstukken

Het vloerkleed in het roze

Waar een meubelstuk toch al snel een behoorlijk groot item in de kamer vormt, kun je ook kiezen voor een iets kleiner ding in het roze: het vloerkleed! Dit vormt sowieso een ideale toevoeging aan de kinderkamer – het vloerkleed is heerlijk zacht en warm aan de voeten. En om het kleed dan meteen in de lievelingskleur van je kind in huis te halen, maakt de boel toch wel compleet.

Het vloerkleed gaat zo een behoorlijke eyecatcher in de ruimte vormen, maar springt misschien toch net wat minder in het oog dan een hogere kast of tafel. Voor je kind is dit echter anders: zodra er op de grond wordt gespeeld, vormt het roze oppervlakte al snel het uitzicht! Zo denk je dus eigenlijk aan ieders behoefte – ideaal om tot een middenweg te komen.
Roze in een kinderkamer: zo voorkom je een kinderachtige look

Een aantal accessoires

Naast de muur, de meubelstukken of het vloerkleed kun je het ook nog wat meer minimalistisch aanpakken met de roze kleur: ga voor alleen wat roze accessoires in de ruimte. Je doet er in dit geval wel goed aan om voor meerdere items te kiezen: anders is het wel erg verwaarloosbaar in hoeverre de kleur in de ruimte voorkomt. En daar is je kind dan misschien weer niet zo blij mee!

Wel kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de roze accessoires in de kinderkamer allemaal bij elkaar te plaatsen: zo blijft de tint gecentreerd op een plek. Als dit vervolgens de lievelingshoek van je kind vormt in de kamer, is dat eigenlijk alleen maar mooi meegenomen!
Tips voor roze accessoires in de kinderkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply