Je woning is toch wel de ideale plek in je omgeving om tot rust te kunnen komen. Maar soms hebben we de neiging om de boel maar druk en vol in te richten – dat staat toch gezellig? Hoewel dat tot op zekere hoogte waar is, is een rustgevende uitstraling ook belangrijk. Hoe zorg je daarvoor, in een ruimte als de woonkamer? Daar hebben we het over in deze blog.

Rustgevend kleurgebruik

Hoe creëer je rust in huis? De basis van die vraag ligt bij het kleurgebruik in huis. De rustgevende woonkamer kent geen of weinig felle, schreeuwende tinten. Die kunnen namelijk echt zorgen voor onrust in het hoofd, ook al denk je in eerste instantie van niet.

Zeker wanneer er veel felle kleuren door elkaar naar voren komen, is dat heftig. Je kunt rust in huis brengen door bijvoorbeeld te werken met aardse tinten, pasteltinten of lichte kleuren. En één felle kleur tussendoor mag heus bij het woonkamer inrichten, maar maak er geen potje van.
Meer rust nodig? Let op het kleurgebruik in je woning

Alleen spullen die je echt nodig hebt

De tweede tip voor rust in huis creëren: zorg dat er niet te veel spullen in huis staan. Het is inderdaad een ware trend om je huis en leven zo opgeruimd mogelijk te maken – maar dat is ook niet voor niets het geval. Het werkt!

Ga dus regelmatig door al je spullen heen en bepaal of alles nog wel even belangrijk is. Zeker in een ruimte als de woonkamer, waar je veel tijd doorbrengt en waar er dus ook al snel allerlei prulletjes te vinden zijn. Dat kan het liefst allemaal de deur uit. Wees hier kritisch op.

Weinig accessoires

Weinig overbodige spullen bij de indeling van de woonkamer, betekent misschien ook wel weinig accessoires in de woonkamer. Want ook accessoires maken de boel al snel druk. Je hoeft er simpelweg niet enorm veel van te hebben.

Kies jouw favorieten uit en geef die een plek bij de inrichting van de woonkamer. En kun je echt geen keuze maken? Wissel de boel dan af: geef je woning een paar keer per jaar een mini make-over – zo houd je je interieur meteen afwisselend. Ideaal!
Rust in de woonkamer met deze tips

Spullen achter kastdeuren

Wat betreft het opruimen van spullen, helpt het ook om de boel achter kastdeuren te zetten. Zorg dan ook dat je voldoende kastruimte hebt in de woonkamer, om spullen in op te kunnen bergen. En dan doelen we dus niet op open kasten, maar op dichte kasten waarvan je de deur kunt sluiten. Uit het oog, uit het hoofd – zeggen we ook wel.

Bij deze tip voor rust in huis creëren is het natuurlijk wel zaak dat je de boel in die kast een beetje netjes opbergt: gebruik het niet als excuus om er een rommeltje van te maken. En ook dát zorgt weer voor rust in huis!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply