In veel huishoudens liggen ze steeds maar weer in de weg: schoenen! En dat kan een grote frustratie zijn. Aan de ene kant heb je ze dagelijks nodig, aan de andere kant wil je ook niet dat ze in het pad liggen zodra je ze ’s avonds hebt uitgeschopt. Hoe kun je dit oplossen? Lees onze tips: schoenen opbergen in huis – zo doe je dat.

Bedenk de plek van opbergen

Het is belangrijk om te beginnen bij de basis wanneer het gaat om schoenen opbergen in huis. Zo werkt het goed om één plek in je woning aan te wijzen waar je de schoenen voor het dagelijkse gebruik opbergt. Denk er dan ook goed over na wat jij praktisch vindt. Van een bankje in de hal tot een kast in de slaapkamer.

Trek je je schoenen bijvoorbeeld al aan in de slaapkamer, of doe je dit pas in de hal vlak voordat je de deur uitgaat? Dit is uiteraard essentieel voor het bepalen van de plaats van opbergen. Je kunt hier natuurlijk ook even mee testen, en desnoods wisselen van plek! Zorg er in ieder geval voor dat die schoenen niet meer in de andere ruimtes in je huis te vinden zijn – dat zorgt voor rust!
Bedenk een vaste plek voor het opbergen van schoenen in huis

De inloopkast voor schoenen

Is de situatie zo uit de hand gelopen dat je tientallen paren schoenen overal en nergens hebt staan? Precies: jij bent een echte schoenenverzamelaar. En daar is natuurlijk niets mis mee – laten we dat voorop stellen! Wel is het zaak dat het in dit geval extra belangrijk is om aandacht te besteden aan schoenen opbergen in huis.

Wat voor jou het best zal werken, is het maken van een inloopkast voor je schoenen. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar zo geef je wel de ruimte aan de schoenen die ze nodig hebben. Je hoeft ze zo bijvoorbeeld niet op elkaar te stapelen, waardoor je al snel de handdoek in de ring gooit en ze maar weer op de grond bewaart. Gun jezelf dit dan ook!

Onderin de kledingkast

Heb je eigenlijk helemaal niet zoveel schoenen in bezit, maar gebeurt het toch steeds weer dat ze in de weg liggen? In dit geval is de oplossing wat eenvoudiger. Je kunt de schoenen namelijk opbergen in de meubelstukken die je al in huis hebt!

De kledingkast leent zich hier uitstekend voor: grote kans dat daarin niets op de bodem te vinden is. Je hebt er waarschijnlijk zelfs nog nooit over nagedacht dat je deze ruimte ook een invulling kunt geven. Nou, dat is vanaf nu wel anders: bewaar onderin de kledingkast je schoenen! Netjes achter een deurtje verstopt, en dus nooit meer zomaar in het zicht.
Schoenen opbergen in huis? Stop ze onderin de kledingkast!

Werk met lades

Staat het idee van het bewaren van de schoenen in de kledingkast je niet helemaal aan? Dit komt misschien omdat ze zo wat open en onbeschermd in de kast liggen – niet iedereen vindt dit even prettig. De oplossing? Bewaar de schoenen in bakken! Liefst doorzichtig, zodat je vanaf de buitenkant al kunt zien welke schoenen waar nu precies worden bewaard.

De bakken met de schoenen erin hoef je overigens niet per se in die kast de plaatsen: ook daarbuiten doen ze het goed! Bijvoorbeeld naast je kledingkast, of op een andere praktische plek. Je kunt ze zelfs op zolder kwijt – als het gaat om schoenen die je maar zelden draagt. Denk aan feestelijke schoenen of schoenen die alleen bij een bepaald seizoen passen. Want ook die verdienen natuurlijk een goede opberg plek!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply