Van de wekelijkse reiniging tot de grote voorjaarsschoonmaak: hoe pak jij het aan? Schoonmaken lijkt een eenvoudige klus, toch worden er nog steeds fouten gemaakt. Lees hoe jij je huis grondig schoonmaakt met deze do’s en don’ts van 123toilet. 123toilet is een groothandel waar je schoonmaakartikelen online kunt bestellen.

Doen: Gebruik van schoonmaakdoekjes en wegwerpdoekjes

Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is belastend voor het milieu. Kies voor een milde allesreiniger of groene zeep. Met alleen water krijg je ook veel schoon, de microvezeldoek leent zich hier uitstekend voor. Voor het snel verwijderen van viezigheid gebruik je wegwerpdoekjes, dat is wel zo gemakkelijk.

Niet doen: Strepen op de vloer

Dweil jij de vloer met heet water? Dit is helemaal niet goed voor je vloer. Door het warme water verdampt het vocht en blijft er veel schoonmaakmiddel achter. Dit maakt de vloer niet alleen glad, ook zorgt het voor strepen. Voor een streeploze laminaatvloer voeg je aan een sopje met allesreiniger een klein beetje ammoniak toe. Kies voor een parketvloer of natuurstenen vloer liever voor een professioneel schoonmaakproduct of groene zeep.

Doen: Chloor, mag het iets minder?

Chloorbleekmiddel vormt een chemische verbinding met andere stoffen. Slecht voor het milieu, bovendien kost het extra productie om deze verbindingen af te breken. Bleekmiddel of chloor ontsmet het toilet, gebruik hier echter niet teveel van. Maak de buitenkant van het toilet schoon met milieuvriendelijke groene zeep of soda. Kalkvlekken verwijder je met schoonmaakazijn. Goedkope schoonmaakproducten met een vriendelijke knipoog naar het milieu.

Doen: Maak je eigen schoonmaakmiddel

Het zelf maken van schoonmaakmiddelen wint aan populariteit. Zeg nee tegen chemische reinigingsmiddelen en maak je eigen schoonmaakproducten. Allesreiniger maak je door een mengeling van water, witte natuurazijn en enkele druppels etherische olie. Een effectieve badkamerreiniger krijg je met zuiveringszout, gemengd met geurende olie. Op zoek naar afwasmiddel om zelf te maken? Dit maak je door het mengen van olijfoliezeep, water, citroensap en azijn. Voeg hier een beetje glycerine en etherische olie aan toe en je hebt een milieuvriendelijk afwasmiddel.

Niet doen: Rommel de baas laten worden

Het lijkt wel alsof iedereen in huis zijn rommel rond laat slingeren. Voordat je het weet is het een ontzettende puinhoop. Laat rommel je leven niet beheersen maar plan een dagelijks opruimmoment in. Het kost je slechts 10 minuten per dag, zonder dat je huis er na een week uitziet alsof er een bom is ontploft.

Doen: Aan de slag met de kruimelzuiger of bezem

Het is niet nodig om de stofzuiger dagelijks uit de bezemkast te halen. Voor de traptreden, kruimels op de keukenvloer of huisdierharen op de bank gebruik je heel eenvoudig een kruimelzuiger. Ook een bezem is snel, praktisch en kostenbesparend. Daar zijn we allemaal dol op, het besparen van kosten.

Niet doen: uitstellen tot morgen

Schoonmaken is niet voor iedereen een hobby. Toch is het beter om schoonmaakklussen direct aan te pakken. Wie de badkamer structureel wekelijks schoonmaakt, is hier snel mee klaar. Dit geldt ook voor het toilet, de keuken en de woonkamer. Bovendien oogt een frisse woning een stuk gezelliger.

Wil je het schoonmaken nog leuker maken? Zet een lekker muziekje op en neem tussendoor een pauze. Verwen jezelf met iets lekkers of maak even een wandeling, een mooie onderbreking van het harde werken. Probeer ook zoveel mogelijk taken te combineren. Samen schoonmaken is niet alleen leuker, ook is de klus sneller geklaard. Haal je partner, beste vriendin of buurvrouw over om gezellig mee te doen.

Share.

About Author

Leave A Reply