De slaapkamer is vooral in de winter een plaats waar je graag bent. Diep onder de dekens kun je genieten van de lange nachten. En vooral in de winter is het belangrijk dat je wat meer sfeer creëert in de slaapkamer. De meeste mensen willen in de zomer een koele, strakke slaapkamer hebben. Maar in de winter is het juist andersom, dan moet de slaapkamer warm en knus zijn. Zó creëer je sfeer in de slaapkamer.

1. Een mooi dekbedovertrek

Het bed is het grootste en opvallende meubel in de slaapkamer. Daardoor valt het dekbedovertrek ook het meeste op. Door te kiezen voor een mooi dekbedovertrek kun je de sfeer in de slaapkamer flink aanpassen. Kijk eens tussen de populaire dekbedovertrekken of er een mooi design bij zit dat mooi zou passen in jouw slaapkamer. Ga liever niet voor felle kleuren of drukke patronen, want die zijn meestal te overheersend aanwezig om een knusse sfeer te creëren.

Gezellige slaapkamer

2. Een zacht vloerkleedje

Een hoogpolig vloerkleed geeft al snel meer stijl en sfeer in de slaapkamer. Bovendien is het ook erg comfortabel aan de voeten. Ga voor een mooi en zacht vloerkleed in een rustige kleur. Je hoeft niet meteen in de hele slaapkamer een kamerbreed tapijt te leggen: een klein vloerkleedje is voldoende om sfeer op te roepen.

3. Klamboe of gordijnen

Denk jij dan een klamboe alleen in de zomer praktisch is tegen beestjes? Dan heb je het mis. Je kunt een klamboe heel goed gebruiken om sfeer mee te maken. Drapeer een klamboe rond het bed en versier deze met wat bloemetjes of (kerst)lampjes. Je kunt van je bed ook een hemelbed maken met mooie gordijnen. Deze tip kun je het beste uitvoeren als je een ruime slaapkamer hebt. In een kleine slaapkamer kan een klamboe of gordijn rond het bed de ruimte te benauwd maken.

Warme sfeer in slaapkamer

4. Zachte kussens en een sprei

Zachte items roepen meteen extra sfeer op. Zo kun je bijvoorbeeld vrij eenvoudig extra sfeer creëeren met wat zachte kussens met bont-look. Ook een zachte beddensprei kan heel goed helpen. Deze leg je natuurlijk niet helemaal over je mooie nieuwe dekbedovertrek, maar alleen over het voeteneind. Zachte materialen zoals wol, imitatie-bont en teddy stof geven van nature extra warmte in de slaapkamer.

5. Sfeervolle verlichting

De meeste mensen hebben een simpele plafonnière als verlichting in de slaapkamer. Maar dat is natuurlijk niet zo gezellig en sfeervol. Ga voor een mooie lamp, het liefst een die je kunt dimmen. Ga verder ook voor mooie tafellampjes op de nachtkastjes. Je kunt ook heel veel sfeer maken door kerstverlichting in de slaapkamer toe te passen. Ga bij voorkeur voor verlichting die gezellig is in de slaapkamer, ook als het licht uit staat.

Scandinavische slaapkamer

Je slaapkamer sfeervol maken kan meestal door eenvoudig de decoraties aan te passen. Wil je echt de sfeer grondig veranderen, dan zul je soms wat meer werk moeten verzetten. Je kunt bijvoorbeeld een enorme verandering aanbrengen door een van de muren een andere kleur te geven. Maar ga je liever voor wat kleinere aanpassingen, dan zullen deze vijf tips je al een eind in de goede richting helpen.

  

Share.

About Author

Leave A Reply