De winter komt er weer aan. Koud, nat en vooral… donker. En hoewel we nu heerlijk binnen zitten en genieten van warme chocolademelk, genieten we niet meer van de tuin. Die ligt weer stil en donker te wachten op de lente. Toch? Dat hoeft helemaal niet: juist in de winter kun je heerlijk genieten van je tuin als je zorgt voor de goede verlichting. Dankzij de juiste tuinverlichting is je tuin niet alleen veiliger, maar ook mooier.

Tuinverlichting voor de veiligheid

De donkere maanden zijn berucht vanwege het toenemende aantal inbraken en insluipingen. Daarnaast zullen vooral oudere mensen moeite hebben in het donker goed te zien, wat resulteert in meer ongelukken en gebroken botten. Beide kunnen voorkomen worden als je kiest voor de juiste tuinverlichting. Denk hierbij aan een LED-lamp met bewegingssensor, die zo is afgesteld dat de lamp aanspringt als er iemand voorbij komt. Zo kun je zelf goed zien waar je loopt als je de tuin in gaat en bovendien worden inbrekers zo in het zonnetje gezet. Dit maakt de kans groter dat ze vluchten of betrapt worden. LED-verlichting in de tuin is dus niet alleen sfeervol, maar ook praktisch en veilig!

Buitenlamp met sensor voor veiligheid in het donker

Buitenlamp met sensor via shutterstock.com

Sfeervolle LED tuinverlichting

Naast het praktische effect kun je natuurlijk ook kiezen voor een decoratief effect. Vanuit het huis kun je de tuin in kijken – zorg er daarom voor dat je iets moois hebt om naar te kijken. Zeker als je een grote tuin hebt, is dit belangrijk. Zachte verlichting vanuit grondspots, een spot die zich richt op een waterval, vijver of standbeeld, verlichting bij het tuinhuisje… Je kunt vrijwel overal in de tuin passende verlichting plaatsen, waardoor de tuin veranderd van een zwart niets in een prachtige sfeervolle tuin. Zeker wanneer je er ook nog eens sfeervolle kerstverlichting aan toevoegt!

Tuinlamp voor sfeervolle LED verlichting bij nacht

Tuinlamp via shutterstock.com

Goede verlichting in de tuin is sfeervol én praktisch. Wil je je goed voorbereiden op de winter, dan is het verstandig een lichtplan voor de tuin op te stellen. Denk daarbij niet alleen aan mooie LED-lampen, maar ook aan schakelaars en verbindingen. Weet je het niet meer? Schakel dan een expert in of gebruik een 3D-tool die je helpt de tuin te zien zoals je hem het mooist vindt in de winter.

Share.

About Author

Leave A Reply